Afbeelding

Cultuur aan de Maas: Dé Cuijkse Uitmarkt

Kunst en cultuur 26 keer gelezen
CUIJK - Voor de cultuurliefhebbers uit de regio's Land van Cuijk en de Noordelijke Maasvallei is het festival Cultuur aan de Maas in het oude centrum van Cuijk niet meer weg te denken. Op zondag 31 augustus beleeft dit evenement haar elfde editie.

[image=110748]

Tijdens de eerste jaren lag het accent voornamelijk op het aan de man brengen van tweedehands boeken en de verkoop van kunstvoorwerpen. Vanaf de vijfde uitvoering van Cultuur aan de Maas in 2008 kreeg het evenement meer en meer het karakter van een Cuijkse Uitmarkt. Naast de stands met boeken en kunstvoorwerpen traden muziekgezelschappen en koren op en openden de culturele instellingen in het centrum van Cuijk hun deuren om de vele honderden bezoekers te ontvangen.

Programma
Ook in 2014 staan prachtige optredens en voorstellingen op het programma. In een sfeervol centrum van Cuijk met stands vol boeken en kunstwerken en met uitnodigende terrassen – hopelijk onder een stralende zon – zal het weer gezellig zijn en blijkt Cuijk een rijk cultureel bestaan te bezitten met tientallen culturele verenigingen, gezelschappen en organisaties – meestal gedragen door enthousiaste vrijwilligers.

Meer over 'Cultuur aan de Maas' in een speciale 12 pagina's tellende bijlage van nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 26 augustus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant