Afbeelding

Winnaars fotowedstrijd RBT Land van Cuijk

Zakelijk 40 keer gelezen
LAND VAN CUIJK - 'Land van Cuijk, Land van Heerlijke Ontmoetingen': Dat is de slogan die het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT LvC) - actief in alle facetten van de promotie van deze regio - centraal stelt en eveneens het thema van de fotowedstrijd die het RBT LvC dit voorjaar uitschreef onder de inwoners van deze regio.

[image=287096]

De opdracht aan fotograferend Land van Cuijk luidde: Fotografeer een ontmoeting in het Land van Cuijk. Een vijftigtal foto’s was de opbrengst van deze wedstrijd. In juli heeft de jury, bestaande uit voorzitter Antoine Walraven, burgemeester van Mill en Sint Hubert, persfotograaf Ed van Alem en Leo van Vliet, voorzitter van Fotografieclub BGC, drie winnaars gekozen: Guido Gregoire, Lou de Bruin en Remco Aarsman. Alle prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Winnaars
De eerste prijs (wellnessarrangement bij Fitland XL in Mill) was Guido Gregoire, die met stip op nummer één kwam met zijn inzendingen. "Beide foto’s geven een Ontmoeting met onze natuur weer en tonen een zonsopkomst in De Maasheggen ter hoogte van Oeffelt. Geweldige foto’s met een sprookjesachtige surrealistische sfeer die de rust en de natuur prima weergeven", aldus de jury.
De tweede prijs (entreekaarten voor Oorlogsmuseum Overloon én Zoo Parc Overloon) werd gewonnen door Lou de Bruin met zijn foto van de Maaskade in Cuijk. "Een krachtige compositie met water als verbindend element in het Land van Cuijk. En heel herkenbaar", vond de jury.
De derde prijs (een luchtfoto van Aeropicture uit Oeffelt van de dorpskern) ging naar Remco Aarsman, die met zijn foto van het Kruisherenklooster in Sint Agatha "vooral de inhoudelijke kant van het Land van Heerlijke Ontmoetingen benaderde en zo rust, natuur, religie en geschiedenis elkaar verbond".
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant