Afbeelding

JVC Cuijk neemt de eerste horde

Voetbal 15 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk is de competitie gestart met een 2-0 zege op promovendus HFC uit Haarlem. Voor de pauze tekende Mark Fennebeumer de 1-0 aan waarna invaller Rik Renirie tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide: 2-0. Cayfano Latupeirissa tekende telkens voor de fraaie assist.

[image=287100]

De fans op de Groenendijkse Kampen zagen een vrij vertrouwd eigen elftal aan de aftrap verschijnen. Met Djimmie van Putten en Jacky Chi stonden er slechts twee nieuwelingen in de basiself die trainer Eric Meijers bedacht had. Het werd een wedstrijd waarin de bezoekers aantoonden een echte aanwinst voor de Topklasse te zijn. Eric Meijers: "Ik denk dat HFC zeker in het linkerrijtje gaat eindigen. Ze verrasten me in positieve zin."

Fraaie goal
Voor de pauze was JVC Cuijk licht aan het domineren. Na een klein half uur werd er gescoord toen Cayfano Latupeirissa met een prachtige pass spits Mark Fennebeumer aan het werk zette die vervolgens al even fraai de verre hoek wist te vinden: 1-0. HFC kreeg pas na een kleine drie kwartier spelen de eerste echte kans maar het was doelman Joris van Gerwen die goed redde. In de tweede helft raakte JVC Cuijk op een gegeven moment wel even de grip kwijt. Meijers: "We verzuimden soms om over de grond te spelen om zodoende de rust te bewaren. We werkten allemaal keihard, dat wel. De werkethiek was echt uitstekend, wat dat betreft moet ik iedereen een compliment geven. We kregen het vooral op het middenveld steeds lastiger waardoor ik besloot om Frenk Schaap wat naar achteren te halen om zodoende wat meer power te krijgen. Latuperissa ging op tien spelen. Die omzettingen werkten want we kregen de grip terug, Boy Visser viel daarbij overigens ook sterk in."

Invaller scoort meteen
Hoewel de bezoekers niet echt kansen kregen was de 1-0 voorsprong uiteraard nog steeds een minimale. Tien minuten voor tijd wisselde Meijers Alexander Prent voor Rik Renirie. "Een verse vleugelspits kon geen kwaad want die linksback van HFC had het tegen Prent al zwaar te verduren gehad." Renirie stond er amper tien seconden in toen hij knap bediend werd door Latupeirissa en vanuit een moeilijke hoek koel raak schoot: 2-0. De wedstrijd was daarmee binnen, de eerste drie punten voor JVC logischerwijs ook. Eric Meijers toonde zich overigens content met de nieuwe aanwinst Mark Janssen, die nog niet van de partij was. "Mark is een sterke spits, een jongen die in het betaalde voetbal zijn sporen heeft verdiend. Een type als Mark hadden we nog echt nodig om over zo'n lang seizoen mee te kunnen blijven doen om de bovenste plaatsen. Ik ben blij dat hij voor JVC heeft gekozen." (WR)

JVC Cuijk; v Gerwen, V Putten, Ritzen, Hattu, Carmelia, Bouwmeester, Schaap, Chi (68. Visser), Prent (80. Renirie), Fennebeumer (76. Van der Laan), Latupeirissa

Uitslagen Topklasse
- Hercules - VVSB 1 - 1
- ADO '20 - UNA 0 - 4
- HBS - Lienden 2 - 1
- EDO hfc - AFC 1 - 0
- WKE - Leonidas 1 - 2
- JVC Cuijk - Koninklijke HFC 2 - 0
- Rosmalen - EVV 1 - 0
- HSC '21 - De Treffers 0 - 1

[image=287083]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant