Afbeelding

Meijers: 'JVC staat aan begin Achilles-traject'

Voetbal 145 keer gelezen
CUIJK - Er waait wederom een frisse wind over de Groenendijkse Kampen in Cuijk. Aan de boorden van de Maas zwaait sinds een aantal weken Eric Meijers de bekende technische scepter en hebben er aardig wat mutaties binnen de selectie plaatsgevonden. Aanstaande zondag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus HFC uit Haarlem.

Op het oog dus een droomprogramma om mee te beginnen maar daar is de nieuwe trainer-coach het absoluut niet mee eens. Eric Meijers: "Nee, deze vlieger gaat zeker niet op. Promovendi spelen altijd vooral in de eerste wedstrijden erg sterk. Je zag het vorig jaar ook aan Juliana Malden, waar mijn zoon speelt. Daarbij heeft HFC een ingespeeld team, ik was ze liever wat later tegengekomen. Als wij zondag de competitie starten met een zege hebben wij een prima prestatie geleverd kan ik je zeggen."

[image=284867]

Geen vaste elf
Eric Meijers is een autoriteit als het gaat over de top van het amateurvoetbal. Liefst tien jaar was hij 'in charge' bij Achilles'29, de club waar hij drie titels mee pakte. Hij kan daardoor goed oordelen over waar JVC momenteel staat. "Ze zijn hier erg goed bezig. Ik denk dat JVC Cuijk nu aan het begin van het Achilles-traject staat zeg maar. Vorig seizoen is er goed gepresteerd dus we moeten nu niet weglopen voor een hoge doelstelling. Ik denk dat we nog een betere selectie hebben dus ik heb er vertrouwen in." De trainer zegt dat hij zowat alle posities dubbel bezet heeft. "Ja, nagenoeg wel. Daarom kan ik ook niet echt spreken over een vaste elf. Je moet altijd kijken naar welke spelers goed bij elkaar passen en ik denk dat we veel gezonde concurrentie hebben. We hebben bijvoorbeeld vier zeer sterke buitenspelers en ook achterin heel veel mogelijkheden. Op het middenveld hebben we zelfs de grootste concurrentie, dat zijn allemaal prima spelers met eenieder zijn eigen specifieke kwaliteiten. Met doelman Sjors Witt hebben we er ook een volwaardige doelman bij gekregen en als centrumspits moeten Jordie van der Laan en Mark Fennebeumer het onderling uitzoeken."

Misschien binnenkort spectaculair nieuws
Het woord centrumspits is gevallen. Het late vertrek van Kevin van Veen naar FC Oss viel natuurlijk ook Eric Meijers koud op zijn dak? "Ja, natuurlijk. Ik heb liever Kevin van Veen in mijn selectie dan niet, laat dat duidelijk zijn. We hebben uiteraard ook rondgekeken voor een vervanger maar zo makkelijk is dat allemaal nog niet. Veel jongens van BVO's wachten tot 31 augustus om een beslissing te nemen. We zijn er echter mee bezig en misschien kunnen we volgende week iets spectaculairs melden. Voorlopig vind ik echter dat Mark en Jordie het ook gewoon goed doen." Meijers staat erom bekend dat hij veel met jongens uit de regio wil werken. In Groesbeek had hij zijn zaakjes op een gegeven moment zo goed voor elkaar dat talentvolle spelers uit de regio makkelijk in het bestaande geraamte konden instromen. "Dat klopt. Ik wil hier ook zoveel mogelijk jongens uit de buurt, de binding met de regio is enorm belangrijk. Het liefste zou ik met elf spelers uit Cuijk aan de start komen maar dat wordt een lastig verhaal."

'2e elftallen moeten tegen standaardteams spelen'
JVC heeft momenteel achter de schermen een probleem met het invullen van een goed reserveteam. En dat is ook vervelend voor Meijers want jongens die bij hem een paar weken op de bank zitten zullen toch aan wat competitieve minuten moeten komen. "Ja, dat is zo. Zoals het er nu naar uitziet zal JVC met een 2e elftal aan de competitie starten. En dat is inderdaad belangrijk. Ik roep al jaren dat 2e elftallen gewoon tegen standaardteams moeten spelen. Dat is voor iedereen het beste. Dat is ook beter voor de ontwikkeling van de spelers en dan gaan ze niet zo snel lopen. Zoals ze dat nu in de Jupiler League doen moet dat gewoon doorgezet worden naar onderen toe. Ook andere grote clubs hebben problemen met hun 2e team, dat is slecht voor het voetbal. Je zou dan ook een veel meer natuurlijke piramide krijgen." En wat als JVC 2 al na een paar duels moet stoppen? "Dan hebben we ook wel weer een oplossing maar ideaal is het natuurlijk niet. De sleutel van het probleem ligt echter bij de KNVB. JVC 2 moet gewoon tegen standaardteams spelen, daar leert iedereen van."

[image=176856]

Ervaring is belangrijk
Eric Meijers weet als geen ander hoe een proces verloopt van middenmoot naar subtop en dan echt kampioen worden. "Dat is afhankelijk van allerlei factoren, niet alleen puur sportieve. Vandaar dat ik ook blij ben dat ik Djimmie van Putten bij de selectie heb kunnen halen. Hij is pas 30 jaar maar heeft bij Achilles'29 veel gewonnen, weet dus hoe het werkt. Dat zijn zaken die je nodig hebt." Zondag tegen de Koninklijke HFC zal Oktay Ozturk vanwege een schorsing niet van de partij zijn. "Nee, dat klopt. Oktay is een geweldige speler maar we hebben zeker nog volwaardige middenvelders genoeg achter de hand. Daar maak ik me geen enkele zorg over." (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant