Afbeelding

Succesvolle editie Nautische Mijlen in Grave

Kunst en cultuur 25 keer gelezen
GRAVE - Afgelopen zondag vond - tijdens het Waterfestival in Grave - alweer voor de veertiende keer de Nautische Mijlen plaats. Deze zwemtocht van Cuijk naar Grave is een prestigetocht die door iedereen gezwommen mag worden.

[image=286762]

De zwemmers verzamelden zich om 11.00 uur aan de Maaskade. Vandaar uit werden de zwemmers met een ponton door de boten van Olie en Stoom overgebracht naar hun startplek (3 of 1,5 nautische mijlen richting Cuijk). De groep van zwemmer die de drie nautische mijlen zwemmer vertrokken 15 minuten eerder. Zodat beide groepen samen aankomen. De oudste deelnemer was Leo van Vreede die ruim 70 jaar oud is en de jongste zwemster was Pleun van Well die nog maar 10 jaar oud is.

Begeleiding
De complete groep werd sterk in de gaten gehouden door de mensen van Reddingbrigade van Nijmegen en Mill. Die met hun boten de groep begeleidde. Ook waren er mensen van de EHBO aanwezig voor eerste hulp verlening wanneer dat nodig was. De eerste zwemmer kwam ruim voor de rest binnen, maar de andere zwemmers druppelden daarna één voor één binnen allemaal met een trots gevoel. Er waren vele toeschouwers die de zwemmers kwamen aanmoedigen vanaf de waterkant. De organisatie van dit zwemevenement was in handen van het bezoekersmanagement van Grave.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant