Afbeelding

Jubilerend gilde Oeffelt pakt uit met feesten

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
OEFFELT - Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus viert het Oeffeltse gilde Salvator Mundi het 600-jarig bestaan op grootse wijze met feesten, wedstrijden en gildeoptocht.

[image=286600]

Op vrijdag gaan de gildefeesten van start met een drive-inshow van Radio Veronica. Het feest, in de tent op het sportpark van De Zwaluw in Oeffelt, begint om 20.30 uur.

Receptie en feest
Op zaterdag 23 augustus is vanaf 19.00 uur de receptie ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan. Ook wordt jubilaris Marco Robins (40 jaar lid) dan in het zonnetje gezet. Vanaf 203. uur start de Tiroleravond met ‘Die Orginal Maastaler’ uit Heijen. De toegang is gratis.

Hoogtepunt
Hoogtepunt van de gildefeesten is op zondag (12.30 uur) met een optocht met maar liefst 49 gilden, gevolg door een massale opmars en ‘Slangendefilé’ op het hoofdveld van De Zwaluw. Daar vinden vanaf 15.00 uur ook diverse wedstrijden plaats en is er van alles te beleven in de feesttent, zoals een optreden van Peer & Geer. Voor de jeugd is er een springkussen. Alles is gratis toegankelijk.
Meer informatie op www.gildesalvatormundi.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant