Afbeelding

Atletico Paranaense wint Copa del Agatha 2014

Voetbal 29 keer gelezen
SINT AGATHA - Atletico Paranaense is winnaar geworden van de zesde editie van de Copa del Agatha. De Brazilianen overtuigden twee dagen lang en klopten Anderlecht in de finale. Atletico pakte eveneens twee individuele prijzen.

[image=285849]

Atetico begon de tweede toernooidag als gedeeld leider met Anderlecht en Red Bull. De Belgen bleven samen met Atletico ongeslagen op zondag en beiden bereikten dan ook de finale, temeer omdat Red Bull Brasil verloor van Cerezo Osaka en FC Kopenhagen beide duels op de slotdag verloor en de vierde plaats moest overdoen aan Cerezo. Feyenoord bleef op twee punten staan en eindigde als laatste.
In een eenzijdige finale was Atletico veel te sterk voor de opponent uit Brussel. Olavio Vieira dos Santos Junior maakte na een fout achterin de 1-0. Marco Gabriel Damasceno tilden na rust de stand naar 2-0 en 3-0. Crysan Da Cruz Quiroz Barcelos en Marco Gabriel Damasceno van Atletico werden beiden topscorer van het toernooi met vier doelpunten. Crysan werd ook uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De Belgische jeugdinternational Mile Svilar van Anderlecht kreeg de prijs van beste doelman.

Eindstand:
1. Atlético Paranaense 5 - 12P 12-2*
2. RSC Anderlecht 5 - 12P 8 -1
3. Red Bull Brasil 5 - 9P 4-7
4. Cerezo Osako 5 - 4P 4 - 5
5. FC Kopenhagen 5 -4P 1 - 6
6. Feyenoord Rotterdam 5 - 2P 2 - 9
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant