Afbeelding

St Martinuskerk in Cuijk weer volledig open

Religie 124 keer gelezen
CUIJK - De karakteristieke St Martinuskerk in het centrum van Cuijk is per vandaag en tot en met oktober weer elke vrijdag, zaterdag en zondag volledig geopend voor bezichtiging.

[image=285772]

Na de restauratie, die vorig jaar werd afgerond, was de kerk alle dagen open voor bezichtiging, maar uitsluitend vanachter de glazen wand direct achter de toegangsdeuren.

Enthousiastelingen
Met de aanstelling van een twaalftal vrijwilligers die de functie van kerkgids c.q. kerkwacht gaan bekleden, wil de parochie H. Martinus de kerk weer volledig openstellen voor bezichtiging buiten de diensten om.
Wandelaars, toeristen, toevallige voorbijgangers die een kaarsje willen opsteken of gelovigen op zoek naar een moment van rust of bezinning, kunnen vanaf heden de kunstschatten en het fraaie interieur van de St Martinuskerk weer van dichtbij bekijken.
Tot en met oktober is de kerk elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Ook is de parochie H. Martinus nog op zoek naar vrijwilligers die een klein deel van hun vrije tijd willen inzetten als kerkgids of -wacht. Info: tel. (0485) 31 25 55 of www.martinuscuijk.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant