Afbeelding

'VIOS'38 wil meedoen in middenmoot'

Voetbal 17 keer gelezen
BEUGEN - VIOS'38 is een nieuw gezicht in de vijfde klasse. De Beugenaren pakten afgelopen seizoen de titel in de zesde klass D en mogen het op een hoger niveau laten zien. Volgens laatste man (en jeugdtrainer) Kai Boumans (28) heeft VIOS'38 zeker iets te zoeken in de vijfde klasse. "De doelstelling is om in de middenmoot mee te draaien."

[image=279592]

VIOS'38 kon afgelopen seizoen de platte kar betreden. De ploeg was met Toxandria en Sambeek een maatje te groot voor de concurrentie. Boumans: "Afgelopen seizoen kon natuurlijk voor ons niet beter eindigen dan bij één van de concurrenten kampioen worden. Al vroeg in het seizoen was duidelijk dat het tussen drie teams zou gaan. Het geloof in een kampioenschap begon pas langzaam na de winterstop te komen toen we maar bleven winnen. Nadat we tegen een domper aanliepen in Sambeek hebben we met z'n allen de schouders onder gezet en zijn we er vol voor gegaan. Met een prachtig kampioenschap als gevolg. Daarbij was het natuurlijk voor VIOS'38 helemaal mooi dat ook het tweede team op dezelfde zondag kampioen werd."

Goed seizoen
Boumans kijkt persoonlijk ook terug op een goed seizoen. "Ik ben tevreden over mijn rol het afgelopen seizoen als laatste man. Ik ben natuurlijk wel afhankelijk van de verdedigers die voor me staan. We hebben het samen erg goed gedaan. Uiteindelijk heb ik ook geen enkele minuut hoeven missen terwijl dat andere seizoenen door blessures weleens anders is geweest. Door de teamspirit hebben we vergeleken met andere seizoenen erg weinig doelpunten tegen gekregen met als enige smet de 5-0 tegen Sambeek."
Komend seizoen heeft de voormalig jeugdspeler van VIOS'38, De Treffers en Volharding een persoonlijke doelstelling. "Ik wil graag blessurevrij blijven. Het zou mooi zijn om net als afgelopen seizoen weer alle minuten te spelen. In de toekomst wil ik zo lang mogelijk van waarde zijn voor het eerste elftal. Ik heb verder niet meer de ambitie om ergens anders te gaan voetballen. We hebben een erg gezellige club/team waar ik mooi blijf voetballen."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant