Afbeelding

Oud-wethouder Arthur Baudet voorzitter VCA

Politiek 60 keer gelezen
SINT AGATHA - Net voor het zomerreces zwaaide hij uit als wethouder in de gemeente Cuijk. Stilzitten is er echter niet bij voor Arthur Baudet. De 57-jarige Fries-van-geboorte stelt zich beschikbaar als voorzitter van voetbalvereniging VCA uit Sint Agatha.

[image=247076]

Als de leden akkoord gaan met zijn voordracht, gaat Baudet eind september aan de slag als voorzitter. Een klus waar hij veel zin in heeft. “Een paar weken geleden ben ik door een commissie van VCA benaderd of ik er iets voor voelde om voorzitter te worden”, blikt Baudet terug. “Ik heb hen toen gezegd dat ik geen voorzitter ben die de lijnen loopt te kalken en die elk weekend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te vinden is in de kantine. Daar waren ze echter ook niet naar op zoek, maar juist naar iemand die op afstand zaken regelt en bestuurt. Iemand die niet teveel ingaat op de details, maar de mensen binnen de organisatie ondersteunt en faciliteert. Die omschrijving past bij mij”, vervolgt hij. “Ik vind het belangrijk dat mensen in hun waarde worden gelaten en dat een voorzitter zich niet teveel bemoeit met de dingen die goed gaan binnen een vereniging. Ik had ook direct een goed gevoel bij VCA.”

Uitdagingen
Dat komt mede door de uitdagingen waarmee VCA de komende jaren te maken heeft. “Er kan meer samengewerkt worden met de andere verenigingen die gebruik maken van MFA De Agaat. VCA is de belangrijkste gebruiker van deze accommodatie en kan mogelijk een voortrekkersrol nemen om meer dingen samen te gaan doen; de synergie zoeken. Daarin kan ook mijn ervaring als wethouder van pas komen.”
Baudet, in het verleden lid van de technische commissie van JVC Cuijk, vindt de sportieve ambities voor VCA in eerste instantie het minst belangrijk. “Het is nu eenmaal geen club die met een buidel geld op zak op zoek gaat naar nieuwe spelers. Het belangrijkste wordt om uit te gaan dragen en stralen dat VCA een club is waar het aantrekkelijk is om te voetballen. Prestatief en recreatief. Maar de ambitie mag best zijn om op termijn een gezonde derdeklasser op zaterdag te zijn”, besluit hij.

[image=277417]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant