Afbeelding

Copa del Agatha: 'Beste deelnemersveld ooit'

Voetbal 36 keer gelezen
SINT AGATHA – Het hoofdveld van voetbalvereniging VCA in Sint Agatha vormt op zaterdag 9 en zondag 10 augustus weer het décor van de Copa del Agatha. Het A-juniorentoernooi kent een indrukwekkend deelnemersveld, met topclubs uit binnen- en buitenland. “Dit is het beste deelnemersveld dat we ooit gehad hebben in Sint Agatha”, aldus toernooivoorzitter Bob Thomassen.

[image=221783]

Al in een vroeg stadium wist de organisatie voor dit jaar een akkoord te bereiken met Feyenoord over deelname. De Rotterdammers haalden de finale van de Copa in 2011 en wonnen het toernooi twee jaar geleden. Thomassen legt uit: “Tijdens het WK voetbal in Brazilië heeft iedereen kunnen zien hoeveel talenten Feyenoord heeft voortgebracht voor het Nederlandse Elftal. Feyenoord was zelfs hofleverancier van het WK. Ze zorgen ook voor het nodige publiek. Dat zagen we in 2012 wel.” De Rotterdammers zijn logischerwijs één van de favorieten.

Topclubs
Eenvoudig zal de opdracht voor Feyenoord echter niet worden. Want behalve de Stadionclub komen ook de twee grootste clubs van België en Denemarken naar Sint Agatha. “RSC Anderlecht behoeft weinig introductie. De nationale ploeg van de Belgen die actief was ophet WK, kende ook meerdere spelers die door Anderlecht zijn opgeleid. Lukaku is de meest bekende van het stel”, vertelt Martijn Schwillens, verantwoordelijk voor de deelnemende teams.
En met FC Kopenhagen komt de ‘grootste club van Scandinavië’ naar de Copa del Agatha. “Zij zijn een graag geziene gast op toernooien. Dat komt ook omdat ze een bepaalde kwaliteit garanderen. Veel scouts zullen ook speciaal voor hen komen. Denemarken is al dertig jaar lang kweekvijver voor de eredivisie en Premier League.”

Brazilianen
Uitermate trots is de organisatie met het binnenhalen van twee Braziliaanse ploegen. Atlético Paranaense is een grote naam in het Braziliaanse voetbal en ook de U19-formatie van Atlético is gewend aan internationaal succes. In mei en juni werden nog sterk bezette toernooien in Duitsland en Zwitserland gewonnen. Red Bull Brasil uit São Paulo is de andere Braziliaanse deelnemer. Thomassen: “Het is voor hun U19 de eerste keer dat ze naar Europa komen. Hun reputatie is ze al aardig vooruit gesneld, want na de Copa del Agatha vertrekken zij naar Eindhoven, waar ze meedoen aan de prestigieuze Otten Cup van PSV Eindhoven.”
De zesde deelnemer is Cerezo Osaka. De Japanners eindigden vorig jaar als vierde op de Copa, maar Cerezo miste toen de finale op basis van onderling resultaat. “Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een ongekend spannend toernooi, met meerdere favorieten”, besluit Thomassen.
Meer informatie op www.CopadelAgatha.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant