Afbeelding

Geslaagde ‘tour’ van Cornelissen-brothers

Opmerkelijk 88 keer gelezen
WILBERTOORD - Peter Cornelissen uit Wilbertoord voltooide samen met zijn broer Gerard uit Lithoijen vorige week dinsdag een marathonfietstocht die hen naar het Zuid-Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela bracht en na 141 dagen weer veilig in hun thuishaven.

[image=284601]

“Toen ik 65 jaar werd en met pensioen ging, hebben we dat plan bedacht”, vertelt Gerard Cornelissen. Samen met broer Peter (63), die gemeenteraadslid is in Mill en Sint Hubert, werd de route uitgestippeld. In 41 dagen legden ze 5400 km af en dat deden ze zonder één keer lek te rijden. “Bij mij zijn alleen een keer een aantal spaken gebroken. Dat koste wel wat tijd om daar in Zuid-Frankrijk een fietsenmaker te vinden die dat kon reperaren”, zegt Peter.
De Cornelissen-brothers, beide uitstekend getrainde fietsers, maakten een prachtige bedevaartstocht op de fiets. Ze doorkruisten prachtige streken, ze kwamen in gesprek met interessante mensen. “Elke dag is anders, je weet niet wat je tegen komt of waar je slaapt. Maar het lost zich steeds vanzelf op”, zegt Gerard. Het weer was hun welgezind, behalve op de slotdag toen de regen met bakken uit de hemel kwam. “Normaal wil je wel schuilen, maar ons was gevraagd om ’s middags in Boxmeer te zijn. Daarom zijn we dwars door de buien gefietst”, zegt Peter.
Hoewel Santiago de Compostela het doel was, bleven ze maar kort in het populaire pelgrimsoord. “We zijn doorgereden naar Finistere en vervolgens hebben we koers gezet naar huis.”
In Boxmeer werden ze op het gemeentehuis verwelkomd door de burgemeesters van het Land van Cuijk, die deze dag hadden uitgekozen om de nieuwe toeristische brochure en Vierdaagseshirts te presenteren. Evenals de burgemeesters Karel van Soest (Boxmeer) en Lex Roolvink (Grave) mocht Peter Cornelissen zich in het Land van Cuijkse Vierdaagseshirt hijsen. Want na de marathonfietstocht van de afgelopen zes weken, is hij vandaag (dinsdag) monter op de Wedren in Nijmegen van start gegaan om zijn vijfde Vierdaagsekruisje in de wacht te slepen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant