Afbeelding

Cultuur aan de Maas in de steigers

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
CUIJK - Na de geslaagde tiende aflevering van Cultuur aan de Maas ziet de organiserende werkgroep van Stichting Cultureel Hart Cuijk er een extra grote uitdaging om met een naadloos vervolg te komen. De de elfde editie op zondag 31 augustus met als speelse titel ‘Op verhaal komen’ moet voor de cultuurliefhebbers spetteren.

[image=283459]

De organisatoren zijn er zeker van dat achter bijna alle culturele uitingen een boeiend verhaal schuilgaat, en zo is de rode draad ‘Op verhaal komen’ goed gevonden. Tijdens de voorbereiding is al gebleken hoeveel mogelijkheden deze werktitel heeft en hoeveel kanten de uitvoering op kan gaan. Het verhaal achter een muziekstuk, beeld, schilderij of willekeurig welk kunstvoorwerp moet verteld worden. Wat ook te denken van de verhalen die in Cuijk en omgeving leven. Kortom, aan de invulling van het programma zal het niet liggen op die laatste zondagmiddag in augustus. Veel zal afhangen van wat de weergoden te bieden hebben, want bij mooi weer zullen de terrasjes zich vullen met bezoekers die op hun manier ‘Op verhaal komen’. Goed te weten is dat de terrassen worden omringd door podia en open deuren van culturele instellingen. En met kramen waar boeken en kunstvoorwerpen worden aangeboden.

Robbert Welagen
Bijzonder trots is de organisatie op de aanwezigheid van schrijver Robbert Welagen (1981), die een groot deel van zijn jeugd in Cuijk doorbracht en middelbare scholier was op het Merletcollege. Welagen werd in 2014 genomineerd voor de prestigieuze Libris Literatuurprijs met zijn nieuwste boek ‘Het verdwijnen van Robbert’. De Libris – prijs 2014 werd overigens gewonnen door Ilja Leonard Pfeijffer met zijn boek La Superba.
Cultuur aan de Maas is op 31 augustus van 13.00 tot 17.00 uur in het oude centrum van Cuijk. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken. In het programma is ook ruimschoots aandacht voor de kinderen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid nabij het festival.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant