Afbeelding

CDA komt met 'Kansenplan' voor centrum Cuijk

Centrum 68 keer gelezen
CUIJK – De CDA-fractie in de gemeente Cuijk komt met een Kansenplan om het Cuijkse centrum aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek en toeristen. Het CDA presenteert dit tienpuntenplan nu omdat woensdag 2 juli de Centrumvisie Cuijk wordt gepresenteerd in het gemeentehuis.

[image=256398]

Het 'Kansenplan Cuijk Centrum' van het CDA omhelst onder andere gratis WIFI in het hele centrum, een stadspark of ‘urban farming’ (land- of tuinbouw) op de lege plekken, verdere afwerking van de Cuijkse cultuurstraat en een bioscoop in of bij de Schouwburg. Verder pleiten de christendemocraten voor restauratie van het Heilig Hartbeeld en een horecavoorziening op de Maaskade.

Upgrading
Andere punten in het Kansenplan zijn upgrading van het Stationsplein (‘Als entree van Cuijk, dus geen fietsenstalling’) en het Louis Jansenplein. “De verblijfskwaliteit van het plein moet een impuls krijgen”, aldus het CDA, dat ook het voormalige PTT-gebouw in de Jan van Cuijkstraat wil betrekken in de centrumvisie.
De concept Centrumvisie Cuijk wordt woensdag 2 juli om 19.30 uur gepresenteerd in de raadszaal van het gemeentehuis in Cuijk. De bijeenkomst is openbaar.

Meer over het 'Kansenplan Cuijk Centrum' in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 1 juli 2014.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant