Afbeelding

Pand op Wisseveld Grave gesloopt

Zakelijk 81 keer gelezen
GRAVE - Op dinsdag 24 juni 2014 zullen burgemeester Lex Roolvink van de gemeente Grave en Peter van Kuppeveld, de voorzitter van Ondernemersvereniging Graveon, het startsein geven voor de sloop van het pand aan de Koninginnedijk 34 in Grave. Ter plekke zullen zij de slopershamer ter hand nemen.

[image=76075]

De sloop wordt als een belangrijke stap gezien op weg naar een verbetering van de uitstraling van bedrijventerrein Wisseveld. In het pand Koninginnedijk 34 was tot 2010 Grave Bouw BV gevestigd. Op dit moment staat het pand leeg. Het is aan verval onderhevig en doelwit van vandalisme. Daarmee trekt het als het ware de uitstaling van de omgeving omlaag. Omdat het pand niet herbestemd zal worden, is besloten het te slopen. De vrijkomende locatie zal vooralsnog niet opnieuw worden bebouwd. De locatie wordt ingezaaid met gras.

Wisseveld
Het bedrijventerrein Wisseveld ligt noordelijk van Grave, aan de westzijde begrensd door de provinciale weg en aan de oostzijde door de Koninginnedijk, de rivierdijk van de Maas. De gemeente Grave wil dit bedrijventerrein herontwikkelen tot een aantrekkelijke woon- en werklocatie voor diverse doelgroepen. Om allerlei redenen, vooral vanwege de economische crisis, is de herontwikkeling tot op heden niet voldoende van de grond gekomen. Alleen de nieuwbouw van het zorgcentrum, Catharinahof, is met succes gerealiseerd. Delen van het bedrijventerrein zijn – door het achterblijven van de herontwikkeling – inmiddels in deplorabele staat geraakt. Uit onderzoek van de Provincie Noord-Brabant (‘Kwaliteit en veroudering bedrijventerreinen Noord-Brabant’, 24 maart 2010) is naar voren gekomen dat bedrijventerrein Wisseveld in de regio Noordoost Brabant op positie zes staat van de meest achterhaalde bedrijventerreinen in termen van kwaliteit.

Kwaliteitsimpuls
Al geruime tijd bestaat bij Ondernemersvereniging Graveon en de gemeente Grave de behoefte om de in de gemeente gelegen bedrijventerreinen een kwaliteitsimpuls te geven. Dat geldt uiteraard ook het bedrijventerrein Wisseveld. In het rapport 'Kwaliteitsimpuls Bedrijventerreinen Grave' (februari 2013), opgesteld door Lier Consultancy, in opdracht van zowel ondernemersvereniging als gemeente, worden aanbevelingen gedaan hoe het Wisseveld een betere uitstraling kan krijgen. Het betreft daarbij niet alleen het Wisseveld, het gaat ook om drie andere terreinen.
Eind januari 2014 ondertekenden Graveon en gemeente een convenant waarbij de gemeente eveneens een bedrag van 8.000 euro beschikbaar stelde. Dit bedrag is als stimulans bedoeld voor ondernemers die aan de gang willen met de kwaliteitsimpuls, bijvoorbeeld door de aanleg van nieuwe bewegwijzering. Wat het Wisseveld betreft, nu dit minder snel tot herontwikkeling komt dan gepland, wordt ingezet op tijdelijke maatregelen waar de sloop van leegstaande en niet opnieuw te gebruiken panden er één van is.
Sloop van het pand aan de Koninginnedijk 32 in Grave is inmiddels in onderzoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant