Afbeelding

'Bioscoop in Cuijk aan de Beversestraat'

Zakelijk 21 keer gelezen
CUIJK - Als het aan initiatiefnemer Unigoed uit Gemert ligt, krijgt Cuijk op korte termijn een bioscoopcomplex. Niet bij de Schouwburg in het centrum, maar in het zogeheten 'De Strip' aan de Beversestraat op industrieterrein De Beijerd en 't Riet. "De Strip wordt een combinatie van winkels, recreatie en kantoren."

[image=282070]

Dat vertelde Martijn van Deursen van Unigoed vanmiddag bij de onthulling van het bouwbord van 'De Strip' op de hoek van een braakliggend terrein op de hoek van de Beversestraat en de Nieuwe Erven in Cuijk (achter de bouwmarkt Karwei). 'De Strip' moet een soort van leisure-center (van in totaal 11.000m2) worden dat een bioscoop, fitnesscentrum en grootschalige detailhandel gaat huisvesten. "Een combinatie van winkels, recreatie en kantoren, met winkels van minimaal 1000 vierkante meter, zoals een meubel- of keukenzaak. We willen dus niet gaan concurreren met de ondernemers in het centrum", aldus Van Deursen, waarvan de bouw in 2015 moet starten.

Bioscoop
Eerder deze week stelde D66-fractievoorzitter Hans Kerskes vragen aan het Cuijkse college B en W over de mogelijke komst van een bioscoop. Tot op heden werd aangenomen dat een bioscoop bij de verbouwde Schouwburg in het Cuijkse centrum zou komen. "Als dat inderdaad het geval is, dan zullen we de plannen om hier een bioscoop te gaan realiseren laten vallen", vult Van Deursen tot slot aan.

Meer over 'De Strip' in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 17 juni.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant