Afbeelding

Tim maakt high tech vogelverschrikker

Opmerkelijk 48 keer gelezen
MIDDELAAR - Met elf jaar is Tim Kuyltjes waarschijnlijk de jongste Willie Wortel van Middelaar. De techneut uit groep zeven van basisschool De Staaij ontwikkelde afgelopen maanden samen met pa Sjarl en opa Henk (Verheijen) een high tech vogelverschrikker.

Gewapend met (speelgoed) geweer in de rechter- en bel in de linkerhand verjaagt de computerengestuurde vogelverschrikker Arduino de vogels uit de fruitboomgaard van Henk Verheijen. “Hij werkt prima. Op tweede pinksterdag hebben we zeven emmers kersen geplukt”, zegt Henk Verheijen.

[image=281903]

Zelf
De aan Lego verslingerde Tim deed zijn idee voor een automatische vogelverschrikker op tijdens een open dag op het Merlet College in Cuijk. Zelf maakte hij een overzicht van de bewegingen die de pop maakt. Vervolgens maakte hij onder toezicht van pa een computerprogramma. “Tim heeft alle elektronica zelf gesoldeerd en een kast voor de printplaten gemaakt”, zegt opa, die voor de pneumatiek zorgde.

Ontzag
In de tuin van Dorpsstraat 51A boezemt de vogelverschrikker ontzag in. De pop rijst op, draait, legt aan, lost het schot, draait terug en belt met de andere arm. De cyclus wordt doorlopend herhaald.
De Middelaarse Willie Wortel en zijn vader werken inmiddels aan een volgende project. “Dat wordt een 3D-printer”, verklapt opa.
Op You Tube is de making of Arduino te zien. [youtube=Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=tAIaz6Fye-g&feature=youtu.be]. [image=281903]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant