Afbeelding

Communicanten steunen project in Tanzania

Religie 54 keer gelezen
SON EN BREUGEL – De communicanten van de Heilige Oda Parochie Sint-Oedenrode en Son en Breugel zijn al druk met de voorbereidingen op hun communie.

[image=231648]

In de voorbereidingslessen leren de communicanten onder andere dat er elders op de wereld kinderen zijn die het minder hebben dan zij. Daarom zetten ze zich in voor de kinderen in Same, Tanzania. In dit dorpje is een schooltje gevestigd voor kinderen met een beperking. Gedurende de lessen leren de kinderen kennismaken met de schoolkinderen van Same en proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de school.

Cadeau

Begin december zijn Father Deo en Dokter Norbert naar Nederland gekomen. Zij wonen in Same en zorgen ervoor dat het ingezamelde geld ook aan dit doel wordt besteed. Twee communicanten hebben aan hen, namens alle communicanten, een cadeautje overhandigd. Hierin zaten spulletjes voor de kinderen in Same, zoals stuiterballen, mondharmonica en sambaballen. Dit presentje staat symbolisch voor de aftrap van de inzameling voor de school in Same.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant