Afbeelding

Summmertime legt accent op Markt

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
GENNEP - Het zomerfeuilleton Summmertime in Gennep staat aan de vooravond van het eerste jaar in het tweede lustrum. In een nieuwe bestuurssamenstelling en het liefst met zoveel mogelijk Vrienden van Summmertime wordt de zesde jaargang ingegaan. Ook dit jaar is de Genneps Markt vanaf 22 juni tien zaterdagen gereserveerd voor de meest uiteenlopende optredens.

[image=231674]

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn Theo Roosenboom en Ernst Lamers nieuw in het bestuur. Het nieuwe bestuur wil, om meer draagvlak voor Summmertime te creëren, een groep Vrienden van Summmertime introduceren. “Hoe we dat exact vorm gaan geven, wordt nog bezien”, zegt voorzitter Jos Klaassen.
Tijdens de laatste weken van Summmertime 2012 hield de organisatie een enquête onder de bezoekers. Summmertime 2012 lokte naar schatting 12.000 bezoekers naar het Niersstadje. Uit de enquête blijkt dat 40-50% van de bezoekers van buiten de gemeente Gennep komt. Maximaal 20% komt uit gemeenten uit oostelijk Noord Brabant, Noord-Limburg en de Duitse Niederrhein. Ruim eenderde van de geënqueteerden bezocht Summmertime tenminste zes keer. Een op de drie was voor het eerst op het Gennepse zomerfeuilleton.

[image=104028]

De organisatie legt de komende jaargang het accent op de Markt. Het Preuvenement (medio 13 juli) wordt gehouden op het Jan Lindersplein. Enkele avondvoorstellingen komen te vervallen. Wat blijft zijn de Duitse themavoorstellingen, het Preuvenement en de afsluitende modeshow op 24 augustus.
Lees het hele artikel in De Maas Driehoek van dinsdag 8 januari.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant