Afbeelding

Mooiland bouwt in Stevensbeek

Wonen 66 keer gelezen
STEVENSBEEK – Mooiland bouwt vier nieuwe nultredenhuurwoningen aan de Pater Eijmardstraat en Kloosterstraat in Stevensbeek. Ook wordt er groot onderhoud gepleegd aan vier bestaande huurwoningen van Mooiland.

[image=232723]

De nultredenwoningen zijn geschikt voor 60 plussers met een woonindicatie. Alle voorzieningen (keuken, woon-, slaap- en badkamer) bevinden zich op de begane grond. Het groot onderhoud aan de vier bestaande woningen bestaat vooral uit het vernieuwen van deuren en kozijnen. Mooiland levert de nieuwbouwwoningen naar verwachting rond de zomer op. Bulkens architecten bna uit Molenhoek ontwierp het plan. Het projectmatig onderhoud start in april en is binnen enkele maanden afgerond.

[image=232726]

In het voorjaar vindt de toewijzing aan de nieuwe bewoners plaats. Zodra de advertentie van de woningen op www.mooiland.nl staat en gepubliceerd is in de regionale krant, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en reageren op de woning. Voor vragen hierover kan men terecht bij de medewerkers van het Klantenpunt via: (0486) 439 900.
Pantein Wonen, begin 2011 gefuseerd met Mooiland, heeft het plan aanvankelijk ontwikkeld voor de locatie aan de Pater Eijmardstraat. Eind 2009 is het plan tot stand gekomen samen met de gemeente Sint Anthonis en de Dorpsraad Stevensbeek ‘Ruimte voor Morgen’. Onderzoek wees toen uit dat de grootte en de vorm van de woningen hoge bouwkosten en daarmee hoge huurprijzen (boven de huurtoeslaggrens) met zich meebrachten. Mooiland werkte aan een alternatief plan waarbij grote kostenposten geschrapt zijn en de huurprijs onder de huurtoeslaggrens is gebleven. In die vorm realiseert Mooiland nu de woningen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant