Afbeelding

Jacobs Rijwielhandel sluit na 78 jaar de deuren

Zakelijk 430 keer gelezen
CUIJK - Ze mogen gerust een ‘Kuuks’ begrip genoemd worden: de broers Theo (69) en Piet (64) Jacobs. Het tweetal werkt alweer respectievelijk 53 en 49 jaar bij Jacobs Rijwielhandel in Cuijk, dat in 1935 door hun vader aan de Vorstendom werd opgericht. “We zijn gestart in de crisisjaren en we eindigen in de crisisjaren”, grapt Theo. Donderdagmiddag, om 18.00 uur, sluiten zij de deuren van hun winkel voor de laatste keer.

[image=233234]

Maar niet de crisis, maar het feit dat er geen opvolger gevonden kon worden, is de reden om na 78 jaar een punt te zetten achter Jacobs Rijwielhandel. “Gezien onze leeftijden en de jaren dat we hier met veel plezier hebben gewerkt, hebben we ons pensioen wel verdiend”, vervolgt Theo. “Maar ik had graag gezien dat ons bedrijf zou zijn overgenomen, want zoiets doe je toch niet zomaar weg. We hebben wel wat overnamekandidaten over de vloer gehad, maar ofwel wilden ze de zaak voor een appel en een ei ofwel wilden de banken geen lening verstrekken. Wat dat betreft houden de banken de economie ook niet draaiende. Daarom sluiten we 1 februari 2013 onze deuren.”

Veranderingen
Theo en Piet zagen door de jaren heen het ‘fietsklimaat’ in Nederland veranderen. “Zoals de introductie van de vouwfiets en later de electrische fiets, maar vooral de mentaliteit is erg veranderd. Vroeger kwamen mensen vaker voor een reparatie, tegenwoordig gaan ze meteen voor vervanging”, weet Theo. “En door de opkomst van internet koopt de consument steeds vaker zijn of haar fiets en de accessoires online. Maar voor reparatie en service willen ze vervolgens voor een dubbeltje alles geregeld hebben.”
“Maar”, zo benadrukt het tweetal, “over het algemeen hebben we dit werk altijd met zeer veel plezier gedaan. Nu gaan we genieten ons pensioen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant