Afbeelding

'Meer criminaliteit in Mill en Sint Anthonis

Politie 70 keer gelezen
CUIJK - De politie Brabant-Noord heeft vanmiddag in Cuijk de misdaadcijfers in het district Maas en Leijgraaf (waartoe het Land van Cuijk behoort) bekend gemaakt. Procentueel is het totaal aantal aangiften in Noordoost-Brabant met één procent toegenomen. Opvallend is de forse daling van het aantal aangiften in Cuijk en de stijging van de criminaliteit in met name de gemeenten Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert.

[image=210764]

Het totaal aantal aangiften in Cuijk daalde van 1145 naar 1058 (-87). Het is het vierde jaar op rij dat het aantal aangiften in deze gemeente daalt. In Boxmeer (+10), Grave (+16), Mill en Sint Hubert (+20) en Sint Anthonis (+21) was sprake van een stijging.

Woninginbraken
Geheel tegen de tendens elders in het Land van Cuijk in, was de stijging (voor het vierde opeenvolgende jaar) van het aantal woninginbraken in Mill van 28 naar 41. In alle andere plaatsen nam dit aantal af. Vorig jaar gaf de politie Brabant-Noord al aan extra prioriteit te geven aan de vele woninginbraken in Boxmeer en Cuijk. Die aanpak is succesvol gebleken, want daar liep het aantal terug met respectievelijk 19 en 22.

'Highlights'
Andere opvallendheden uit het jaaroverzicht 2012 zijn toename van geweld in met name Boxmeer, Sint Anthonis en Mill, terwijl in Cuijk dit aantal fors daalde van 139 naar 112. Het aantal auto-inbraken nam fors af, terwijl in Boxmeer een opvallende stijging waarneembaar is van het aantal fietsdiefstallen (van 134 naar 178).
Het aantal vernielingen in de regio bleef nagenoeg gelijk, maar in Boxmeer was een duidelijke daling waarneembaar. Het aantal registraties van vernieling in die gemeente was in 2012 'slechts' 228, bijna honderd minder dan in het 'recordjaar' 2009 (toen 324).

Zedendelicten
Het aantal zedendelicten in noordoost-Brabant is toegenomen van 38 naar 47, maar die stijging wordt veroorzaakt door een verdubbeling van het aantal aangiften in Veghel (als gevolg van een schennispleger). In het Land van Cuijk is dit aantal nagenoeg niet veranderd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant