Afbeelding

Katje in dichtgeplakte doos gedumpt in Cuijk

Opmerkelijk 105 keer gelezen
CUIJK - Bij het sportpark in Cuijk is afgelopen weekend een katje gevonden in een dichtgeplakte kartonnen doos. De doos – voorzien van een paar kleine luchtgaatjes - stond naast een afvalcontainer voor oud papier. Een jonge voorbijgangster, die de doos in de container wilde gooien, heeft het katje ontdekt. Zij heeft onmiddellijk de dierenambulance gealarmeerd. Het katje zit nu veilig bij Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden.

[image=237625]

Toen het meisje de kartonnen doos in de afvalcontainer wilde gooien, hoorde ze iets miauwen. Geschrokken heeft zij de doos geopend en het katje ontdekt. De medewerkers van de dierenambulance en het dierenopvangcentrum zijn het meisje enorm dankbaar. Het is maar de vraag of het arme beestje zijn avontuur (heelhuids) zou hebben overleefd, als zij niet zo verantwoordelijk en alert had gereageerd. Godzijdank heeft het katje zich ook precies op tijd gemeld.

'Doodsangsten'
De jonge dierenvriend is op diezelfde dag om 10.00 uur 's ochtends ook langs de afvalcontainer gekomen om naar de sportvelden te gaan. De kartonnen doos stond daar toen nog niet. Het katje moet dus ergens tussen 10 uur 's ochtends en 15.00 uur 's middags in de doos naast de container zijn achtergelaten. "Het zwarte ongecastreerde katertje is, begrijpelijkerwijs, nog behoorlijk onder de indruk van wat hem is aangedaan. Het beestje moet doodsangsten hebben uitgestaan. Naar omstandigheden gaat het hem nu goed. Het is een lief beestje, duidelijk erg opgelucht en dankbaar dat hij uit zijn benarde situatie is gered. In slechts een dikke week tijd is dit al het tweede katje dat (in deze regio) in een dichtgeplakte kartonnen doos wordt gevonden", aldus Dierenopvangcentrum HoKaZo.

'Zorgwekkend'
Op vrijdagavond 1 februari werd schildpadpoes Annie ook al in een doos langs de Industrielaan in Uden gevonden. Een zeer zorgwekkende ontwikkeling, waar de medewerkers van Dierenopvangcentrum Hokazo zich erg boos om maken. "Dit soort dierenmishandeling kan eenvoudig voorkomen worden als de verantwoordelijke personen op een normale en respectvolle manier afstand van hun huisdier doen. Dat is geen ingewikkelde of kostbare procedure. De afstandskosten bij Hokazo bedragen slechts 35,00 euro."
Het zwarte katertje is door de medewerkers van Hokazo 'Ciske' genoemd, naar het geliefde straatschoffie uit de gelijknamige film. De zoektocht naar zijn voormalige eigenaren is in volle gang. Dierenopvangcentrum Hokazo vraagt mensen die mogelijk meer informatie hebben dan ook zich te melden via telefoon 06-51347968 of e-mail .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant