Afbeelding

BiblioPlus presenteert nieuwe website

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
BOXMEER - BiblioPlus presenteert vol trots haar splinternieuwe website vol inspiratie. De site is gebruiksvriendelijker, eigentijds en komt hiermee tegemoet aan de behoefte van de klant. De site heeft een frisse vormgeving ontwikkeld volgens de landelijke huisstijl van bibliotheken.

Naast de vertrouwde informatie over de collecties en activiteiten van de bibliotheek zijn op de nieuwe website pagina’s vol inspiratie te vinden, zoals de speciale literatuurpagina. Via nieuwtjes, artikelen en filmpjes kunt u informatie over (nieuwe) boeken, e-books, schrijvers en interessante websites vinden. Ook de jeugd heeft een eigen plek gekregen op de speciale jeugdpagina’s. De homepage is voorzien van een boekencarrousel met aanraders die direct te reserveren zijn in onze catalogus.

[image=237792]

Gemak staat voorop
Via Mijn Menu kunnen leden 24 uur per dag materialen reserveren, verlengen of aanvragen bij elke vestiging van BiblioPlus of via de landelijke dienst ‘Aanvragen’. Alle praktische informatie over abonnementen en tarieven is te vinden onder de knop Klantenservice.
De website is ook voorzien van een tweetal bestelportals. De activiteitenportal biedt de mogelijkheid om online lezingenkaartjes af te nemen en te betalen via iDeal. Daarnaast is het mogelijk om je via deze portal online in te schrijven voor een cursus. De tweede bestelportal is gericht op het basisonderwijs. Hiermee kunnen scholen eenvoudig online leesbevorderingsproducten en diensten afnemen.

Techniek en huisstijl
De nieuwe websites maken gebruik van de landelijke digitale infrastructuur van Stichting Bibliotheek.nl. Dat houdt in dat de website van BiblioPlus draait op de technologie die wordt gemaakt voor alle bibliotheken. Deze dienst heet Website as a Service. Enkele bibliotheken in Nederland gingen al voor maar BiblioPlus is de eerste Brabantse bibliotheek op dit systeem.
De nieuwe site is te vinden op www.biblioplus.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant