Afbeelding

Een literaire dag op Metameer

Kunst en cultuur 72 keer gelezen
STEVENSBEEK - Vrijdag 1 maart bezochten schrijvers Ernest van der Kwast en Khalid Boudou de sector havo/vwo van Metameer. De boeken van beide auteurs worden graag gelezen door jongeren. Boudou en Van der Kwast waren uitgenodigd voor de ‘dag van de Nederlandse literatuur’.

Dit is een dag georganiseerd door docenten Nederlands van Metameer, om jongeren op een aansprekende manier kennis te laten maken met literatuur. Een ontmoeting met een bekende schrijver zal de leerlingen meer aanspreken en hen stimuleren in het lezen. Eerder waren Ronald Giphart en Kees van Beijnum al te gast op Metameer.

Open einde
Schrijver Khalid Boudou, bekend van Het Schnitzelparadijs en Pizzamaffia, bezocht een les Nederlands van een tweede klas havo/vwo. Samen met de leerlingen speelde hij enkele dialogen uit zijn boek na. Ook werden filmtrailers van zijn boeken getoond en konden leerlingen hun zelf voorbereide vragen aan de auteur stellen. Vooraf had Mieke Balemans, docent Nederlands, een boekfragment voorgelezen in de klas. Daarna schreven leerlingen zelf een einde aan het verhaal. Deze zijn gebundeld en in boekvorm aan Khalid Boudou overhandigd. “Het is veel werk om te organiseren, maar volgend jaar doe ik het weer,” aldus een enthousiaste Mieke Balemans.

[image=238329]

Speelse interactie
Voor het interview met Ernest van der Kwast hadden de leerlingen van havo 4, vwo 4 en vwo 5 zelf vragen voorbereid die zij aan de auteur mochten stellen of vakkundig werden gesteld door Tijn Heijl, docent Nederlands. Van der Kwast wist ook op een speelse wijze de interactie met zijn jonge publiek in stand te houden, waardoor de leerlingen geboeid luisterden naar zijn voordracht. Daarnaast las de schrijver twee columns en een fragment uit zijn debuut voor. Een aantal leerlingen had een exemplaar van het boek Mama Tandoori meegenomen om door de auteur zelf te laten signeren. “Het was echt minder saai dan ik had verwacht,” was een reactie van een jongen uit havo 4.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant