Afbeelding

VVV-busexcursies langs het Duits Lijntje

Kunst en cultuur 57 keer gelezen
MILL -Het Duits Lijntje heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van het spoorwegnetwerk van Nederland. VVV Noordoost-Brabant biedt vanaf april t/m augustus een aantal busexcursies die terugblikken op de rijke geschiedenis van het spoor tussen Boxtel en Wesel (Duitsland).

Deze spoorlijn liep oorspronkelijk van Londen naar St. Petersburg, maar met name de spoorverbinding van Boxtel naar Wesel (Duitsland) kent een roemrijke geschiedenis. In 1869 is de bouw gestart en in 1873 is de spoorlijn geopend door de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS). Het doel van deze oost-west verbinding was het tot stand brengen van een rechtstreekse korte verbinding tussen de zeehavens Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam en het Duitse achterland. In 1950 is de spoorlijn opgeheven.

[image=238470]

Drie verschillende busexcursies leiden de bezoeker langs een deel van het oude spoortracé die ieder een ander verhaal kennen. Ze laten je de historie ontdekken en kennismaken met de mooie groene omgeving van deze oude spoorlijn. De excursies vinden plaats op zaterdag 20 april vanaf het oude station in Veghel/Boxtel naar Mill/Sint-Hubert, zaterdag 18 mei en 15 juni vanuit Veghel/Schaijk naar Volkel/Mariaheide en op zaterdag 3 augustus van Veghel/Schaijk naar Gennep/Hommersum (Duitsland). Reserveren is mogelijk via onderstaande contactgegevens en ook te boeken bij VVV’s in Het Groene Woud, De Maashorst en Land van Cuijk.
Voor meer informatie en reserveren: www.duitslijntje.eu
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant