Afbeelding

Kleine Millse pelgrimage

Kunst en cultuur 46 keer gelezen
MILL - Het is sinds kort mogelijk om een pelgrimstocht te maken door Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Deze 24 kilometer lange tocht start en eindigt bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg 5 in Mill. De route die de deelnemer te voet of op de fiets af kan leggen heeft de naam ‘Kêrskes en Kapellekes pad’ meegekregen.

[image=238471]

De pelgrimage start bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof waar u een routebeschrijving kunt halen met historischeuitleg en een knapzak. Hierin o.a. water en brood plus kêrskes (kaarsjes) om te branden bij de diverse kapellekes. De route doet de pelgrimspleisterplaatsen FFPauze, Onder de Kersenboom, ‘t Centrum en Erica aan om bij Petrus en Maria Magdalena te eindigen bij Uitblaterij de Nieuwenhof.Bij alle pleisterplaatsen die je aan kunt doen krijgt u op vertoon van uw routebeschrijving heilige boontjes bij de koffie.
De routebeschrijving is gratis. De kosten voor de knapzak zijn 5 euro waarvan 1 euro statiegeld voor de grote boerenzakdoek. Dit alles is op zaterdag en zondag af te halen bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof. Op door de weekse dagen ook, maar dan graag eerst even bellen met 06-36140330 voor een afspraak.
Kijk voor meer informatie ook op www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant