Afbeelding

FotoclubRooi viert vijfjarig jubileum

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Met maar liefst 27 actieve leden is FotoclubRooi een levendige en enthousiaste vereniging met leden die mooie fotografische prestaties leveren.

[image=238910]

Fotograferen is een leuke hobby en je kunt veel van elkaar leren. Een speciale jubileumtentoonstelling in Odendael wordt zondag 24 maart op feestelijke wijze geopend en zal een week lang te bewonderen zijn.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk en zowel overdag als ’s avonds te bezichtigen. In een gezellig onderhoud vertellen Antoon Giezen, Hanka van de Ven en Guus Boot over hun fotoclub en de op stapel staande gebeurtenissen. Antoon Giezen is voorzitter van de jubileumcommissie. Hij vertelt dat de tropische klanken van Samba Rooi om 14.30 uur voor een knallende opening zullen zorgen. Speciaal genodigde is verder Toon Bekkers, die het openingswoord zal houden. Deze geprezen fotograaf is bestuurslid van Fotobond Noord-Brabant Oost. Zaterdag 23 maart is de tentoonstelling ook al te bekijken. Leden van FotoclubRooi zullen dan een toelichting geven op het getoonde werk. Ook de hele zondag zijn leden aanwezig voor een toelichting.

Ideeën
“In het gemeentehuis en in de bibliotheek zullen tegelijkertijd twee kleine foto-exposities te zien zijn”, vertelt secretaris Hanka van de Ven. “We geven met grote posters overal in het dorp veel bekendheid aan de exposities. Op elke poster staan weer andere foto’s van onze leden”. Penningmeester Guus Boot vult aan dat op Twitter het laatste nieuws wordt verspreid. “We komen maandelijks bij elkaar en bekijken dan het werk dat we hebben gemaakt. Soms gaan we een dagje erop uit en fotograferen dan bepaalde onderwerpen. Het is leuk om je gemaakte foto’s aan anderen te laten zien en om te horen wat zij ervan vinden. Zo brengen we elkaar op ideeën en kunnen we veel van elkaar leren. Fotograferen blijft dan een hele leuke hobby”, aldus Guus.

Het begin
Destijds plaatsten Jan Ebbenn en Cor van Alphen een oproep in weekblad Midden Brabant om te komen tot een fotoclub. Op 28 februari 2008, nu dus ruim 5 jaar geleden, was de oprichting van FotoclubRooi een feit. Men begon met een 20-tal leden en inmiddels zijn dat er een kleine 30. Tijdens maandelijkse clubavonden in Dommelzicht wordt het werk positiefkritisch besproken en getoond met behulp van een beamer. Soms worden er sprekers uitgenodigd en er zijn ook wel eens uitstapjes.

Toekomst
FotoclubRooi gebruikt het vijfjarig jubileum om eens flink naar buiten te treden. In de toekomst wil men meer kleine cursussen aanbieden aan de leden. Ook wordt gedacht over een soort mentoraat. Een mentor, een bedreven fotograaf, wordt voor een bepaalde tijd ingehuurd om dieper in te gaan op allerlei fototechnische aspecten. Hierdoor wordt het leuk om nieuwe technieken of ideeën uit te proberen. Kortom FotoclubRooi blijft een uitstekende plek voor fotoliefhebbers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant