Afbeelding

Buurtzorg Plus-team van start in Grave

Gezondheid 342 keer gelezen
GRAVE - Met de start van een ‘Buurtzorg Plus’- team in de gemeente Grave heeft thuiszorgorganisatie Buurtzorg opnieuw een succesvol innovatief project in de thuiszorg gelanceerd. Terwijl de thuiszorg zwaar onder druk staat door dreigende bezuinigingen en kostenoverschrijdingen, heeft Buurtzorg een nieuwe manier gevonden om de sector beter te maken.

[image=239306]

‘Buurtzorg Plus’ is een toevoeging aan het bestaande zorgaanbod van Buurtzorg. De organisatie heeft momenteel 530 thuiszorgteams werkzaam in het hele land. Buurtzorg wordt alom erkend als de meest innovatieve thuiszorgorganisatie van Nederland, vooral omdat het door haar werkwijze een eind maakt aan de bureaucratie in de zorg. Zij heeft een hoge tevredenheidsscore bij zowel werknemers als bij patiënten. Bijna alle politieke partijen noemen Buurtzorg als voorbeeld van hoe de zorg in de toekomst zou moeten functioneren.

Start
In de gemeente Grave is een Buurtzorg Plus-team, een toevoeging aan het reguliere zorgaanbod van de thuiszorgorganisatie, op 6 maart officieel begonnen. Bij Buurtzorg Plus werken gespecialiseerde fysio- of oefentherapeuten en ergotherapeuten nauw samen met de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden. Zij brengen in kaart wat het functioneren van thuiswonende patiënten belemmert en bedenken oplossingen op maat. Het gaat bijvoorbeeld om aanpassingen in huis en het bieden van hele praktische oefentherapie waardoor hun conditie vooruitgaat, ze beter kunnen functioneren en langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen. Buurtzorg Grave gaat samenwerken met fysiotherapeuten Anouk van Hoogen en Whitney Steenhuizen van fysiotherapie praktijk Bardoel & van Lier uit Escharen en ergotherapeut Dennis Willems uit de zorgresidentie in Velp.

'Positieve gevolgen'
Onderzoek toont aan dat deze werkwijze zeer positieve gevolgen heeft. Patiënten worden zelfstandiger, mantelzorgers voelen zich ondersteund, de zorg is beter op elkaar afgestemd en het werk van de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden wordt minder zwaar. De verwachting is dat de kosten zullen dalen omdat veel patiënten uiteindelijk minder zorg nodig zullen hebben.
Door deze samenwerking heeft Buurtzorg veel beter inzicht gekregen in de toegevoegde waarde van fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die verder gespecialiseerd zijn in de ouderenzorg in de thuissituatie. Nu al blijkt dat een kwart van de patiënten die cliënt zijn bij een Buurtzorg Plus team wordt doorverwezen naar deze disciplines en daar positieve effecten van ondervindt. Meer informatie over Buurtzorg Plus Grave bel: 06-83174843 of mail: .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant