Afbeelding

The Oldtimers in café Oud Rooy

Muziek 533 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Veel liefhebbers van zestiger jaren muziek zullen zich het optreden in 2011 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van The Dynamite Shadows in De Beurs herinneren.

[image=239483]

Drie leden van de Dynamite Shadows - drummer/zanger Jan van der Heijden, slaggitarist/zanger Paul van der Sangen en de Rooise bassist/zanger Leon Raaijmakers - vormen samen met zanger Tonny van den Bosch en sologitarist Arie van Doleweerd sinds 2006 de band The Oldtimers. Ook de laatste twee muzikanten hebben in het verleden ruimschoots hun sporen in de muziek verdiend.
Dat het repertoire van The Oldtimers terug voert naar de roemruchte 50’er en 60’er jaren is dan ook niet vreemd. Veel nummers van de setlist klinken bij ouderen (èn jongeren) bekend in de oren. Er staan songs op van The Cats, The Beatles, The Eagles, The Stones, Elvis Presley, The Outsiders, Q65, The Everly Brothers, enz. De band onderscheidt zich van veel andere bands vanwege de harmonische samenzang. Ook instrumentale gitaarnummers van The Shadows, The Spotnicks en ZZ & de Maskers worden door het publiek altijd zeer gewaardeerd.

Café Oud Rooy
Muziek zit de vijf mannen van middelbare leeftijd gewoonweg in de genen. Tijdens de repetities wordt steeds geprobeerd het repertoire te verbeteren. Enkele keren per jaar zijn ze voor publiek te beluisteren. Zo traden ze onder andere op in Schijndel en Sint-Michielsgestel. De primeur van het optreden van The Oldtimers in Rooi zal zaterdag 30 maart plaatsvinden in café Oud Rooy aan de Markt, aanvang 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, luisteren, zingen en dansen op het repertoire uit de tijd dat muziek nog ‘met de hand’ werd gemaakt. Meer info op: www.band-the-oldtimers.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant