Afbeelding

Jarige Jan van der Bol in de hoofdrol

Opmerkelijk 62 keer gelezen
GENNEP - Feest in de Zonnehuizen op het Dichterbijterrein in Gennep. Op eerste paasdag (31 maart) viert Jan van der Bol er zijn 70e verjaardag. Deze mijlpaal laten de huisgenoten van de nestor in de Zonnehuizen, en zijn familie niet ongemerkt voorbijgaan. Het feestvarken is filmliefhebber Jan, die inmiddels 54 jaar in Gennep woont.

[image=239916]

Als derde uit een gezin van acht kinderen van Marreke en Aad van der Bol werd Jan in 1943 in Noordwijk geboren. In 1959 verhuisde de verstandelijk beperkte Jan op zestienjarige leeftijd naar de Sint Augustinus Stichting in het katholieke Gennep. Tijdens zijn verblijf in Gennep ontplooide Jan verschillende hobby’s. Verzot was Jan op de tot brandweerwagen omgebouwde skelter. Op het met alle toeters en bellen uitgeruste voertuig bezorgde hij op het terrein de boodschappen op de paviljoens. Later raakte Jan verslingerd aan muziek en films. Op zijn kamer in De Zonnehuizen waar hij sinds 2008 woont, puilen de kasten uit van lp’s, cd’s, dvd’s en videobanden. Op de vraag wat de favoriete films zijn laat Jan een onvervalste geweersalvo door de kamer rollen.

Kaartje
Jans 70e verjaardag wordt op eerste paasdag, zondag 31 maart, groots gevierd, samen met familie, medebewoners en vriend Dick.”Wat we gaan doen blijft een verrassing”, zegt zwager Niek Stallinga, die nog een verzoekje heeft. “Jan vindt het leuk om post te ontvangen. Een verjaardagskaart wordt door hem zeer gewaardeerd. Het adres Jan van der Bol, p/a Dichterbij Zonnehuizen, Augustinus 1, 6591 RA in Gennep. Het draagt bij aan een onvergetelijke dag voor Jan. Dat weet ik zeer zeker.”
Lees het hele artikel in nieuwsblad De Maas Driehoek van deze week.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant