Afbeelding

Nieuwe fotogroep gestart

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Fotogroep De Meierij is 26 februari 2013 in het leven geroepen en richt zich op natuurfotografie in de brede zin van het woord. De belangstelling is zo groot dat er al een ledenstop is.

[image=239954]

Door Joan Mutsaars

Stephan Sneijder is een van de enthousiaste leden van de nieuwe fotogroep. Zelf kent hij de mooiste plekken om slangen en reptielen te fotograferen. “De club past helemaal in mijn straatje”, vertelt Stephan. “Zo zijn er leden die unieke plekken op de Veluwe weten of bijzondere vogelsoorten fotograferen tijdens verre reizen. We brengen elkaar op ideeën en trekken er ook samen op uit. We hebben een afgeschermde facebook-groep waarop we mededelingen doen. Daar werden flamingo’s gemeld die in Nederland te zien waren en een aantal leden zijn er direct op afgegaan”.
Jan van de Vreede, Toi Korsten en Jan Ebbenn zijn de initiatiefnemers van de vereniging. Fotografie is in beginsel een individuele hobby, maar toch is het belangrijk ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Elkaar persoonlijk zien en interactief foto’s bespreken kan alleen in een club. Ook is het heel leuk om er samen op uit te trekken en het fotografisch resultaat te bekijken. Iedereen ziet weer andere dingen en brengt andere dingen in beeld. Bovendien is het ook heel gezellig.
Naast landschappen en dieren wordt ook aandacht besteed aan mensen en stadsgezichten. Tijdens workshops wordt stilgestaan bij beweging in de foto, fotograferen met tegenlicht of bijvoorbeeld de fotocompositie. Op de website www.fotogroepdemeierij.nl is het werk van verschillende leden te bekijken. Ook vindt men hier verdere informatie over de vereniging en de clubavonden.

[image=239953]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant