Afbeelding

Ambachtelijke vlaaienbakker slaat vleugels uit

Zakelijk 96 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Misschien dat gebak troost biedt. Tegen de sombere economische trend in lopen de dagverse vlaaien van Het Brabants Kwartiertje als een tierelier. De gedreven kwaliteitsbakkers kunnen de enorme vraag amper bijbenen. De heerlijke vlaaien worden regionaal bezorgd en op diverse weekmarkten aangeboden.

[image=239957]


Door Joan Mutsaars

Het verspreidingsgebied loopt inmiddels van Den Bosch tot Eindhoven. Sinds september 2012 is een hypermoderne bakkerij in Veghel in gebruik genomen. Aan alle eisen van hygiëne, snelheid en met name hoeveelheid kan worden voldaan. Via de website www.brabantvlaai.nl kan iedereen de lekkerste vlaaien bestellenl voor 12.00 uur bestellen en de volgende dag versgebakken en gratis afgeleverd. In Schijndel werd op zaterdagen geëxperimenteerd met een vlaaienaanbod tijdens de weekmarkt. Ook hier bleek dat de smaakvolle, zelfgebakken kwaliteitsvlaaien gewild zijn. Een speciale markttopper is aangeschaft zodat de producten mooi en gekoeld in de vitrine liggen. In april zijn de vlaaien ook te koop op de week- en versmarkten van Uden, Veghel, Den Bosch, Vught en Zaltbommel.

Brabants Kwartiertje
In de ruim drie jaar dat vader Ruud en zoon Stephan Spronk hun zaak runnen aan de Hertog Hendrikstraat 3 hebben al vele fijnproevers, wandelaars en fietsers met grote tevredenheid van hun gastvrijheid gebruik gemaakt. De lunchroom heeft zich steeds verbeterd met de nadruk op een heerlijke punt dagverse vlaai. Ruud en Stephan maken er een sport van om er een onovertroffen smaak aan te geven. Ook zoeken zij steeds naar nieuwe producten. Zo staan sinds kort de tompoucevlaai en de brownievlaai op de kaart. In Het Brabants Kwartiertje kan men terecht voor heerlijke fairtrade koffie, thee, verfrissende drankjes, vlaaipunten, gebak en allerlei soorten tostigerechten. Tosti’s ham, kaas, ananas, salami, paprika, mozzarella, brie, pesto of combinaties ervan. Als het zonnetje schijnt is er gelegenheid tot een heerlijke buitenzit in hartje Rooi.

Voorkeuren
Vooral de bestellingen via de website www.brabantvlaai.nl zorgen voor een groot aantal opdrachten. Veel werknemers van bedrijven, die collega’s willen trakteren, hebben het gemak ontdekt van digitaal bestellen en dagverse, gratis bezorging. Ze maken een keuze uit de talrijke vlaaiensoorten en over de smaak zijn ze ook heel tevreden. Hardlopers zijn bijvoorbeeld de kersenmonchou, de frambozenmonchou en de mokkahazelnoot. In Sint-Oedenrode is de appel-room-kaneel populair. In Schijndel is weer veel vraag naar de originele rijstevlaai.

Liefde voor het vak
“Het geheim zit hem in de liefde voor het product, de zorg en het geduld dat je ervoor moet hebben”, aldus Stephan Spronk. Stephan is gediplomeerd kok en gespecialiseerd in gebak en desserts. Zijn vakmanschap en creativiteit kan hij in zijn eigen vlaaienbakkerij helemaal kwijt. De lunchroom aan de Hertog Hendrikstraat 3 is vanaf 1 april alle dagen geopend, behalve donderdag en maandagmorgen. Het telefoonnummer is (0413) 49 01 40. Meer info: www.hetbrabantskwartiertje.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant