Afbeelding

Voorjaarsconcert XXL door fanfare Nos Jungit Apollo

Muziek 65 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – Het XXL voorjaarsconcert van fanfare Nos Jungit Apollo doet op verschillende manieren zijn naam eer aan.

[image=239968]

Het groots opgezette voorjaarsconcert vindt zondag 7 april plaats in de Goede Herderkerk te Eerschot. Deze locatie staat borg voor een goede akoestiek. Het programma is gevarieerd en van hoog niveau. Van klassiekers zoals Wagners ‘Lohengrin’ tot gedragen melodieuze stukken als ‘Where eagles sing’ en van de populaire ‘Bass in the Ballroom’ vertolkt door de eigen Peer van der Heijden tot het absolute topstuk van de middag ‘The Lost Labyrinth’. Dit stuk is gebaseerd op het oude werk ‘Miserere’ van de 17e eeuwse Italiaanse componist Gregorio Allegri. Oorspronkelijk geschreven voor dubbele koorbezetting worden deze in de versie van Kevin Houben vertolkt door sopraanstem. Elske te Lindert neemt dit voor haar rekening. Nos Jungit Apollo maakt gebruik van diverse gastmuzikanten, zoals harpiste Ilse Lassche Dekker, om dit geweldige muziekstuk in volle glorie te kunnen uitvoeren.

Jubileumjaar
Volgend jaar bestaat fanfare Nos Jungit Apollo (NJA) maar liefst 150 jaar. Als muzikale voorbereiding op dit jubileumjaar is de fanfare bezig haar muzikaliteit op een hoger plan te brengen. Dit voorjaarsconcert is een goede voorbode voor de manier waarop NJA in 2014 van zich zal laten horen.
Aanvang zondag 7 april 15.00 uur, entree (vanaf 16 jaar) € 7,50 inclusief kop koffie/thee. Kaartverkoop aan de kassa, voorverkoop bij leden van NJA en Gerits mannenmode. Zie ook de vernieuwde website: www.fanfarenja.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant