Afbeelding

Schouwburg Cuijk: oude sfeer in nieuw jasje

Kunst en cultuur 64 keer gelezen
CUIJK - Raadsleden van de gemeente Cuijk werden afgelopen week geïnformeerd over de nieuwbouwplannen van de Schouwburg Cuijk. De nieuwe ruime foyer van het gebouw wordt een mix van oud en nieuw en ruimer van opzet.

'Noflik'. Wethouder Arthur Baudet (D66), met roots in het hoge noorden, gebruikt nog maar eens een typisch Fries woord (betekenis: aangenaam) om de sfeer te beschrijven die in de toekomst uit moet gaan van de ruime foyer in de nieuwe Schouwburg in Cuijk. “Architect Wim Kol is er, op basis van de artist impressions, in geslaagd om de oude, prettige sfeer die zo typerend is voor de Schouwburg behouden blijft, maar in een nieuw jasje wordt gestoken”, aldus Baudet.

Ruimtelijker
Op een van de vele (hieronder getoonde) ‘artist impressions’ is te zien hoe de - nu nog achter het stucwerk verborgen - baksteken gevel straks ‘opduikt’ in het nieuwe interieur. Ook de nieuwe trap naar het balkon van de theaterzaal valt op. Baudet: “Aanvankelijk zou de trap blijven zoals-ie nu is, maar die gaat straks een centraal deel uitmaken van de foyer. De trap, zoals eigenlijk de hele foyer, wordt een stuk ruimtelijker en toegankelijker.”

[image=240051]

[image=240050]

[image=240049]

[image=240048]

[image=240047]

[image=240046]

[image=240045]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant