Afbeelding

ABC Cuijk: 'Tijdig inspelen op zorgvraag'

Gezondheid 83 keer gelezen
CUIJK - De zorg in Nederland staat aan de vooravond van vele veranderingen, ingegeven door bezuinigingen. Als het aan de raadsleden Tonnie Jacobs en Helma Pluk van Algemeen Belang Cuijk (ABC) ligt, spelen de gemeenten Cuijk, Mill en Grave hier nu al op in. “Te beginnen met één loket voor hulpvragen”, aldus Jacobs.

[image=240132]

“Maar er zijn mensen die van loket naar loket worden gestuurd en die het idee hebben niet door de bureaucratie te komen. Eén zorgloket, met één telefoonnummer en één e-mailadres, biedt in dat kader uitkomst”, vindt Jacobs. Pluk haakt in: “Onze vraag is gericht aan wethouder Vervoort, maar zo’n zorgloket kan worden ingericht voor Cuijk, Mill en Grave samen.”

Meldpunt
ABC stelde onlangs aan wethouder Vervoort eveneens de vraag of de gemeente Cuijk wil meewerken aan een nieuw gemeentelijk meldpunt ‘Burenzorg’. Pluk: “Dit verhoogt de kans dat ouderen die zichzelf verwaarlozen of de hulp niet weten, durven of kunnen vinden, niet onder de radar komen van zorgorganisaties. Nog los van de bestaande gevallen. Daarom pleiten wij voor een meldpunt ‘Burenzorg’. Jacobs ziet voor de ‘signaleerfunctie’ een belangrijke taak weggelegd voor de dorps- en wijkraden. “Die weten vaak al wat er speelt achter de voordeur.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant