Afbeelding

Expo-concert door Gemengd Koor Polyhymnia

Kunst en cultuur 88 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Traditiegetrouw verzorgt Gemengd Koor Polyhymnia uit Olland een lenteconcert. Dit keer is dat een heel speciaal concert.

[image=240647]

Tijdens een informele bijeenkomst van het koor ter gelegenheid van de laatste repetitie voor de zomervakantie 2012, hebben enkele leden door henzelf gemaakte kunstwerken getoond, en met succes. Zo ontstond het idee om een groter publiek hiervan te laten genieten, in combinatie met een concert.
Zondag 14 april kunnen geïnteresseerden ervaren hoe dat zal gaan. In de Knoptoren verzorgt Gemengd Koor Polyhymnia dan een expo-concert: een tentoonstelling van kunstwerken door eigen leden, afgewisseld met prachtige liederen, gezongen door het voltallige koor Polyhymnia. Het expo-concert begint om 14.00 uur, deur open 13.30 uur. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Aankoop
De tentoonstelling zal bestaan uit schilderijen met verschillende technieken gemaakt, stenen beelden, keramiek, foto’s, litho’s, linosneden en pentekeningen, gedichten en sieraden. Deze zijn gemaakt door Annie Thijsen-Dortmans, Lena Bakker-Strijbos, Annelies Tils, Jacob Haan, Mieke Pull ter Gunne, Diny Smith, Wil Agema-Kersten, Johan van Oorschot en Willie Dona, allen lid van Polyhymnia. De geëxposeerde werken zijn ook te koop. De koper steunt daarmee niet alleen de exposant, maar ook het koor Polyhymnia.

Veiling en loterij
Het concert bestaat uit twee gedeelten van elk een klein half uur. Voor, na en tussen beide delen zal er ruim de gelegenheid zijn om de tentoonstelling te bekijken. Na het tweede deel van het concert zal een veiling plaatsvinden van een handgesmede zilveren herenring en twee Franse kalkzandstenen.
Deze kalkzandstenen zijn ter beschikking gesteld door koorlid en beeldend kunstenares Willie Dona. Zij heeft, samen met de basisschoolleerlingen uit Olland, ter ere van de opening van gemeenschapshuis de Loop’r in Olland, een beeld gemaakt, genaamd Donjon. Dit beeld siert nu de gevel van De Loop’r. De twee Franse kalkzandstenen zijn overgebleven.
Tijdens de middag worden loten verkocht en op het einde wordt een kunstwerk verloot. De winnaar mag uit een drietal kunstwerken een keuze maken.

Lente
De liederen die Polyhymnia ten gehore zal brengen passen bij de lente. Het koor dat onder leiding staat van Nicole Friedrich-Krijnen, heeft de afgelopen weken hard gerepeteerd om er een mooi concert van te maken. Al met al belooft dit een inspirerend en afwisselend expo-concert te worden, waarvoor het koor iedereen van harte uitnodigt. Meer info: www.koorpolyhymnia.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant