Afbeelding

Lezing Herman Pleij

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Herman Pleij houdt een lezing in kasteel Henkenshage.

[image=240652]

Het meest recente werk van Pleij gaat over het leven en het werk van Anna Bijns, van Antwerpen (2011). Zij was dichteres en rederijker uit de overgangstijd tussen middeleeuwen en renaissance.
Herman Pleij werkt momenteel o.a. aan een roman over Willem van Oranje. Op 4 maart jl. was Pleij te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij o.a. uitlegde dat al in de 17de eeuw koninklijke merchandise werd ingezet om de Oranjes te promoten.
Pleij is vooral geïnteresseerd in de historische volksliteratuur en -cultuur, toneel, de rederijkers, de betekenis van de vroege drukpers en de ontwikkeling van een burgermoraal. Hij is auteur van tientallen artikelen en boeken, onder meer: Dromen van Cocagne (1997), Van karmijn, purper en blauw (2002), De eeuw van zotheid (2007) en Komt een vrouwtje bij de drukker (2008).
Pleij was van 1981 tot 2007 hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Door de Katholieke Universiteit Brussel werd hij in 2000 onderscheiden met een eredoctoraat.
De lezing wordt georganiseerd door boekhandel ’t Paperas, Bibliotheek De Meierij en het Roois Kultuur Kontakt en vindt plaats op dinsdag 9 april om 20.00 uur.
Kaarten à € 10,00 verkrijgbaar bij boekhandel ’t Paperas, de bibliotheek en aan de zaal. Leerlingen en studenten met een pas betalen € 3,50. Voor leden van de bibliotheek geldt een speciale korting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant