Afbeelding

Wovesto verkoopt Brabantwoningen

Zakelijk 51 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Duurzaamheid is een actueel thema, ook bij Wovesto. In februari en maart heeft Wovesto 27 energieneutrale Brabantwoningen in Sint-Oedenrode opgeleverd. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om zo’n woning te kopen. Tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 6 april is zijn deze woningen geheel vrijblijvend te bekijken.

[image=240662]

Een deel van de woningen wordt door Wovesto verhuurd. De overige woningen worden te koop aangeboden. De vraagprijs is vanaf € 225.000,- v.o.n.
Architect Renz Pijnenborg van Archi Service uit ’s-Hertogenbosch heeft de woningen mogen ontwerpen aan de hand van een prototype. De leidraad voor Renz Pijnenborg is om zo te bouwen dat een gezond binnenmilieu ontstaat. Sinds 1982 streeft zijn bureau naar milieubewust bouwen en hebben ze vele ecologische projecten uitgevoerd.

Uniek
De woningen zien er anders uit en ‘werken’ ook anders. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp van de woningen. Zo is de achterkant van de woningen gericht op het zuid/zuidwesten. Door de grote raampartijen in de achtergevel kan de woning natuurlijk verwarmd worden. Er is een ‘slim’ zonnescherm aanwezig dat automatisch reageert als het te warm wordt in de woning, maar ook weer dicht gaat bij regen en wind. Op het dak aan de achterkant van de woning zijn PV-zonnepanelen en zonnecollectoren geplaatst om een zo hoog mogelijk rendement te halen. Het overige dak is bekleed met een sedum dakbedekking. Dit is een groene plantenbedekking die voor extra isolatie van warmte en geluid zorgt en regenwater absorbeert. Het water kan hierdoor op een natuurlijke wijze in de grond infiltreren. Daarnaast bevindt zich aan de voorzijde van de woningen een raindrop die regenwater opvangt, dat hergebruikt kan worden in de tuin.

Energieneutraal
Alle genoemde maatregelen dragen bij aan energieneutraal wonen. Door zelf energie op te wekken en gebruik te maken van ‘slimme’ installaties krijgt men een aanzienlijk lagere energierekening. Zeker gezien de alsmaar stijgende energiekosten is dit een positief punt van de woningen. Naast dat de woningen dus goed zijn voor de portemonnee, zijn zij ook goed voor de gezondheid. De woningen worden op natuurlijke wijze geventileerd met ventilatieroosters.

Indeling
Op de begane grond van de woningen bevindt zich een lichte woonkamer met tuindeuren en een open keuken. Daarnaast bevinden zich er de hal, toilet, meterkast en trapopgang. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet, wastafel en wasmachine- en wasdrogeraansluiting. De woningen in Boskant hebben een garage en die in de wijk Kienehoef een berging.

Open Huizen Dag
Nieuwsgierig geworden naar de energieneutrale woningen? Tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 6 april is de woning aan de Knotwilg 1 te Boskant tussen 11.00 en 15.00 uur te bezichtigen. Deze woning is dan ingericht als modelwoning zodat men een goed beeld kan vormen van de ruimten. Meer info: www.bewust-wonen.nu en www.wovesto.nl. Ook kan men contact opnemen met Michael Scharff via 0413 47 69 10 of m.scharff@wovesto.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant