Afbeelding

‘Help, waar is mijn kroon?’

Kunst en cultuur 152 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Hoe vertel je aan de kinderen van Son en Breugel wat er nou precies gebeurt tijdens Koninginnedag van dit jaar? Wat is de troonwisseling eigenlijk? De Vestzakkomedie weet dat wel. Door middel van het toneelstuk ‘Help, waar is mijn kroon?’ maken zij het duidelijk.

[image=241165]

Voorzitter van de Vestzakkomedie Ada Slikker en Dana van der Salm, lid van de toneelgroep zijn samen verantwoordelijk voor het toneelstuk. ‘Frits Helders, voorzitter van het Oranjecomité is ook lid van de Vestzakkomedie. Hij vroeg wie er zin had om een toneelstuk voor kinderen te spelen tijdens Koninginnedag. Wij hebben toen met z’n tweeën direct gezegd dat we ermee aan de slag gingen’, vertelt Slikker.

Verkleed
Het toneelstuk valt onder het prinsen- en prinsessenfeest dat wordt gehouden op het podium op het Raadhuisplein voor Restaurant Flavours tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 4 zijn van harte welkom om verkleed als mooie prins, prinses of ridder naar het toneelstuk ‘Help, waar is mijn kroon?’ te komen kijken. ‘En natuurlijk zijn ook hun ouders, opa, oma, broers en zussen welkom om gezellig mee te kijken’, zegt van der Salm. Door de voorstelling heen zit dan ook de verkiezing voor de best verklede kinderen verweven.

Verhaal
Het toneelstuk begint met de ontmoeting tussen Willem-Alexander en Maxima tot aan de troonwisseling op Koninginnedag zelf. Slikker: ‘Aan de hand van twee korte verhalen vertellen we aan de kinderen wat er allemaal gebeurt deze dag. De rest wordt vooral improviseren.’
‘Als prinses Maxima en koningin Beatrix vertellen en spelen we het verhaal,’ vertelt van de Salm enthousiast. Maar of dat het allemaal goed afloopt is nog maar de vraag, want tijdens de kroning van Willem-Alexander blijkt de kroon weg te zijn. De kinderen zijn dus hard nodig om mee te helpen zoeken.

Leden
De Vestzakkomedie speelt het toneelstuk ‘Help, waar is mijn kroon?’ tijdens Koninginnedag tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het podium op het Raadhuisplein. Voor meer informatie over de Vestzakkomedie en/of aanmelden als nieuw lid kijk op: www.vestzakkomedie.nl. ‘We zijn een gezellige club en op zoek naar jong bloed binnen de toneelvereniging’, aldus de dames.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant