Afbeelding

NIJNSEL MEETS…

Kunst en cultuur 120 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Nog maar een paar dagen en dan is het zover… het eerste Nijnsel meets concert. Harmonie Nijnsel ontmoet tijdens dit concert koor Aurora en solist Pieter van Aarle.

[image=242282]

De Goede Herderkerk zal vanaf woensdag worden omgetoverd tot een grote bioscoopzaal. Er wordt een podium gebouwd over het altaar en er zal een groot filmscherm worden geplaatst. Zaterdag 20 april om 20.00 uur moet alles klaar zijn om het publiek een paar uurtjes te laten genieten van prachtige filmmuziek voorzien van de bijbehorende filmbeelden; Let’s go to the movie.

Pieter van Aarle
Dinsdag 9 april was er een gezamenlijke repetitie in de Beckart. Pieter van Aarle bezorgde iedereen kippenvel met zijn prachtige vertolking van het nummer ‘She’ uit de film Notting Hill. Pieter van Aarle, zoon van bakker Gijs van Aarle, groeide op in een muzikaal gezin. Zijn eerste zanglessen ontving Pieter op 24-jarige leeftijd van de tenor Henk Kooijmans uit Schijndel. Vanaf 1997 bekwaamde hij zich in het pianospel en genoot hij theoretische vorming bij de Eindhovense musici Guy de Werd en Jacques Wijnen. Naast individuele optredens werkte hij o.a. mee aan de Opera Carmen (’96 en 2000), Aida (’98) Mefistofele (’99) en aan Il Trovatore (’01). In het populaire genre zong hij een Night of the Proms productie in sporthal de Streepen. Zaterdagavond zal hij iedereen koude rillingen bezorgen met zijn vertolking van nummers uit onder andere West side story.

[image=242281]

Aurora
De dames van koor Aurora hebben zich vol overgave gestort op de twee orkestwerken die zij zaterdagavond samen met de harmonie ten gehore zullen brengen. Het gevoelige Exodus en het spectaculaire Moments for Morricone. Koor Aurora bestaat volgend jaar 20 jaar en sommige dames zijn al vanaf het begin lid. Twee van hen zijn zaterdag te horen als solisten. Helga vd Heijden is te horen in ‘One upon a time in the west’ en Marlou Janssen in het nummer ‘My Guy’.
Koor Aurora zingt verder een aantal bekende melodieën uit Sister Act.

[image=242283]

Het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 8,50 inclusief een gratis consumptie tijdens de afterparty waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd.
Kaartjes zijn te verkrijgen bij juwelier Opaal, boekhandel ‘t Paperas, bakkerij v.d. Eertwegh en bij leden van de harmonie en het koor.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant