Afbeelding

Roois Kamerkoor met Monteverdi: drie in een

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Het Roois Kamerkoor bereidt zich voor op een bijzonder concert. De formule van het concert is die van drie in een: drie componisten vervat in de naam van Monteverdi. Deze bekende renaissancecomponist staat geprogrammeerd tussen de uit Vlaanderen afkomstige De Monte en de beroemde operacomponist Verdi. Deze opzet staat garant voor een muziekhistorisch interessant concert vol afwisseling.

[image=242287]

Het concert zal 20 april om 20.00 uur plaatsvinden in het Spectrum te Schijndel en zondag 21 april om 15.00 uur in de Knoptoren te Sint-Oedenrode. De toegangsprijs bedraagt zowel in Schijndel als Sint-Oedenrode € 8,50. Vrienden van het koor krijgen gratis toegang.
Het koor opent de middag met een selectie uit de 40 missen die Philippe de Monte componeerde. Ook van de andere twee componisten zingt het koor in het eerste deel religieuze liederen.
Het tweede deel is gericht op de wereldlijke muziek van De Monte, Monteverdi en Verdi. Twee Italiaanse madrigalen van De Monte gaan over het aloude thema van de eenzame geliefde. De zwaarmoedigheid die dat teweegbrengt, verdwijnt als sneeuw voor de zon met de werken van Monteverdi. De vrolijkheid die hoort bij de lente worden vertolkt in enkele van zijn madrigalen.
Het programma wordt afgerond met enkele bekende koorstukken uit het rijke opera-oeuvre van Verdi. Hier laat het Roois Kamerkoor onder leiding van Ad van de Wetering zich van een geheel andere kant horen.
Organist en pianist Henk van Riel verleent aan dit concert zijn medewerking. Deze uit Sint-Oedenrode afkomstige musicus heeft al verschillende keren met het kamerkoor samengewerkt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant