Afbeelding

Vetus / Novus brengt kleinschalig toneel op unieke locatie

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Het mag best bijzonder genoemd worden dat een kleine groep gedreven toneelspelers een uiterst sfeervolle locatie heeft gevonden om hun toneelstuk op de planken te brengen. In de tuinkassen van Leermakers hoveniers, aan de Leijerweg 6 in Sint-Oedenrode, zal op 20, 21, 26, 27 en 28 april de komedie Een ogenblik van Zwakheid, van Donald Churchill, te aanschouwen zijn.

[image=242293]

Een mediterraan tuinhuisje middenin een grote kas met allerlei bloemen en planten vormt het decor van het toneelstuk. Om de voorstelling intiem en sfeervol te houden zijn er slechts een 50-tal plaatsen per voorstelling beschikbaar. De toneelspelers hebben allemaal jarenlange ervaringen met acteren. Ze zijn speciaal voor het stuk gekozen en komen uit Sint-Oedenrode en Nuenen. “Ieders rol past bij de persoon die hem speelt”, vertelt Antonet van der Heijden. Zij speelt de rol van dochter Eefje. “Werken met zo’n kleine speelgroep vind ik heel leuk en bijzonder. Je kunt dan meer van jezelf laten zien en dat geeft meer uitdaging”, aldus Antonet. Verder speelt Jan Vogels de rol van Rob en Marguérite van Lieshout de rol van Martha. Rob en Martha zijn al maanden gescheiden. Ze ontmoeten elkaar in hun vakantiehuisje waar zij de boedel onderling gaan verdelen. Dat levert heftige emoties op. Dochter Eefje hoopt dat haar ouders elkaar toch weer gaan vinden, maar ze zijn wel heel verschillend.

Vetus / Novus
Speelgroep Vetus / Novus is een kleine toneelgroep met een steeds wisselende bezetting. De toneelstukken worden bewust op intieme en bijzondere locaties opgevoerd. Door kleinschaligheid wil men een heel intieme band met het publiek opbouwen. Vorig jaar speelde men het toneelstuk Jaloezieën in de Beckart. Dat stuk werd heel goed door het publiek ontvangen en de reacties waren lovend. Vetus / Novus betekent van oud naar nieuw. Men zoekt innoverende vormen van toneelspelen.

Kaartverkoop
De komedie Een ogenblik van Zwakheid heeft haar première op zaterdag 20 april om 20.00 uur. Hierbij zal tevens een speciaal muzikaal combo aanwezig zijn. Verder zijn er voorstellingen op zondag 21, vrijdag 26 en zaterdag 27 april, allemaal om 20.00 uur. De laatste voorstelling is zondag 28 april om 14.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn te bestellen via telefoonnummer 06 15 45 64 74 of 04 13 47 40 65. Ook kan gereserveerd worden via dmjvogels@upcmail.nl. Er wordt in de tuinkassen gespeeld van Leermakers hoveniers, de Leijerweg 6 te Sint-Oedenrode. Bezoekers zitten overdekt, maar dienen wel rekening te houden met een mogelijk wat lage buitentemperatuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant