Afbeelding

Bouw woonzorgboerderij in Beugen gestart

Gezondheid 42 keer gelezen
BEUGEN - De bouw van woonzorgboerderij De Haartse Hoeve in Beugen is gestart. Als alles volgens planning verloopt, opent de woonzorgboerderij eind 2013 of begin 2014 zijn deuren. Twaalf mensen met dementie en twaalf mensen met een verstandelijke beperking gaan op deze bijzondere plek nabij natuurgebied De Vilt wonen. Zorgcentra Pantein ontwikkelt deze woonzorgboerderij mede voor Dichterbij.

[image=242434]

Op het terrein realiseert de familie Schimmel als zorgondernemer ook een nieuw gebouw voor dagbesteding voor de cliënten van Zorgcentra Pantein en Dichterbij.

Huiselijke leefomgeving
Natuur en het buitenleven spelen een grote rol in het dagelijks leven van de (toekomstige) bewoners van de woonzorgboerderij en bezoekers van de dagbesteding. Van het werken op en rond de boerderij tot het genieten van de rust, stilte en de regelmaat van de omgeving.
Een huiselijke leefomgeving is het uitgangspunt. Cliënten en begeleiders runnen samen het huishouden binnen hun woongroep, die uit maximaal 6 personen bestaat. De kleinschalige opzet van de woonzorgboerderij maakt het mogelijk om op een belevingsgerichte wijze aandacht te geven aan de behoeften van iedere cliënt.

Samenwerking
Dit initiatief maakt het mogelijk voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking om samen een bijzondere woonvorm te hebben in een natuurlijke omgeving. Zorgcentra Pantein en Dichterbij maken binnen deze samenwerking optimaal van elkaars kwaliteiten gebruik, onder andere op het terrein van kennisdeling, zorgafstemming en organisatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant