Afbeelding

Zorghuis ElkAnder 'uit idealisme geboren’

Gezondheid 145 keer gelezen
GENNEP - Op de Panoven in het buitengebied van Ottersum verbouwden Jan Lamers en Marita van de Steeg de afgelopen jaren hun woning tot een zorghuis. Morgen, zaterdag 20 april, openen burgemeester Peter de Koning en wethouder Ed Vandermeulen de deuren van het landelijke zorghuis ElkAnder.

Jan Lamers en zijn vrouw Marita van de Steeg leven voor de zorg. Jarenlang werkte Jan als verpleegkundige in het ziekenhuis in Venray en nog altijd is hij in touw voor thuiszorgorganisatie Proteion. Marita werkt in de kinderopvang en heeft jarenlange ervaring als activiteitenleidster.

[image=242427]

“Het plan voor ons zorghuis is zo’n twintig jaar geleden ontstaan uit idealisme”, zegt de Ottersummer, “mijn ouders gingen in de kern van Ottersum wonen en ik heb het ouderlijk huis overgenomen. Geleidelijk kregen de plannen vorm. Maar belangrijk was het ook dat Marita, de kinderen en ik achter de realisatie van het zorghuis stonden en staan.”

Zorgmogelijkheden
Na een grondige verbouwing is het landelijk zorghuis ElkAnder klaar voor gebruik. Op de begane grond zijn drie zorgappartementen met elk een aangepaste badkamer. “Daarnaast is er een grote huiskamer waar de gasten elkaar ontmoeten. Op de bovenverdieping wonen wij”, zegt Marita van de Steeg. In ElkAnder kan zorg geboden worden aan acht personen. “We bieden flexibele dagbesteding in dagdelen en een tijdelijke 24-uursopvang. Dat kan zijn na een ziekenhuisopname, een zorgvakantie, een tijdelijke ontspanning voor de mantelzorgers, en andere omstandigheden waardoor tijdelijke zorg gewenst is”, zegt Jan Lamers.
De officiële opening is zaterdagmorgen. Daarna is er tussen 12.00 en 18.00 uur een open dag. Landelijk Zorghuis ElkAnder, Panoven 15, Gennep, telefoon (06) 36 43 38 82. Internet www.zorghuiselkander.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant