Afbeelding

Bouwwoede in Rijkevoort

Wonen 101 keer gelezen
RIJKEVOORT – Het lijkt op een oor na gevild, de definitieve invulling van het woningbouwplan in de ‘holle kies’ in het centrum van Rijkevoort. Want na veelvuldig overleg en discussie lijkt er overeenstemming tussen de gemeente Boxmeer en de Dorpsraad Rijkevoort over het inrichtingplan.

Dat vertelde William Meulman, voorzitter van de dorpsraad, vorige week tijdens een presentatie van het plan in Dorpshuis De Poel.
Meulman wees erop dat de gemeente en de dorpsraad een omslag hadden moeten maken. Want tot voor kort lag er een plan voor de bouw van 16 seniorenappartementen op het voormalige bedrijfsterrein van Willems. Maar door het uitblijven haakten steeds meer mensen af. “Toen is dat plan in de prullenbak beland.”

[image=242733]

De dorpsraad proefde veel meer behoefte aan andersoortige woningen en kwam met een ‘tegenplan’, waarvan nu de laatste details worden ingevuld. Het plan voor negen woningen (drie 2-onder-1-kappers en drie geschakelde woningen). De nieuwe woningen worden toegevoegd aan het succesproject Koningsspil (14 starterswoningen) die werden gebouwd met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
De woningen liggen binnen het terrein aan een doodlopende weg, met op het einde een kleine rotonde. Er is wel een verbindingspad (‘Hazenpaadje’) tussen de Kapelstraat en de Pleinstraat. Zeven van de negen woningen hebben al een kandidaat-koper, bij de overige twee hebben kandidaten een optie. Om de woningbouw mogelijk te maken moet de gemeente de bestemming ‘Industrieel’ omzetten naar ‘Woningbouw’. Meulman verwacht dat het bestemmingsplan voor dit gebied eind dit jaar definitief is.

Achter de molen
Meer dan twintig belangstellende hebben zich bij de dorpsraad Rijkevoort gemeld voor de bouw van nieuwe starterswoningen. “Ja, de groei zit er hier stevig in. En het bijzondere is dat het allemaal Rijkevoortse jeugd is.” De dorpsraad heeft zijn vizier gericht op een terrein, aansluitend aan het collectief bouwproject Koningsspil (14 woningen). “Het is gemeentegrond met ruimte voor een of twee rijen woningen.” Als het aan de dorpsraad ligt, worden hier over twee tot drie jaar nieuwe starterswoningen gebouwd. Het idee is dat ook deze nieuwbouwers aanhaken bij CPO Koningsspil.

[image=242734]

Overigens heeft ook Mooiland plannen voor nieuwbouw in Rijkevoort. In de Pleinstraat moeten elf nieuwe huurwoningen (reeksen van 6 en 5 huizen) verrijzen op de plek van een serie oude te slopen woningen. Volgens de planning moeten deze eind 2013 zijn gerealiseerd. Omdat de sloop al is vertraagd, heeft de dorpsraad enige twijfels over het tijdplan. “Wij merken dat er behoefte is aan deze woningen. Daarom houden wij druk op de ketel”, sprak Meulman.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant