Afbeelding

Drie genomineerden Dr. PeelenCultuurprijs

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
BOXMEER - Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, reiken burgemeester Van Soest en wethouder cultuur Hendriks-van Haren de negende Dr. PeelenCultuurpijs 2013 uit. Deze cultuurprijs is bestemd voor een persoon of organisatie die bijzondere activiteiten op cultureel gebied in de gemeente Boxmeer georganiseerd.

[image=178378]

Voor deze prijs zijn dit jaar genomineerd: Openluchttheater Victoriaklef Overloon, Stichting Muziekpark en mevrouw Monique van der Zanden.

Victoriaklef
Openluchttheater Victoriaklef Overloon verdient de nominatie om meerdere redenen. Het jonge sfeervolle Openluchttheater Victoriaklef in Overloon vindt zijn oorsprong reeds in 1925. In 2006 werd dit openluchttheater op dezelfde locatie nieuw leven ingeblazen. Het theater wordt door vele vrijwilligers gerund en er is een diversiteit aan voorstellingen te zien. Een groeiend en prachtig initiatief dat zowel jong als oud in aanraking brengt met een stukje cultuur.

Muziekpark
Stichting Muziekpark komt in aanmerking voor deze welverdiende nominatie omdat men dans en muziek op boeiende wijze aanbiedt voor een breed publiek. Het begon met ‘Feestje aan de Gracht’ en ‘Volt-Rocks-out’. Dit is later samengevoegd tot een groot popevenement. Het Muziekpark wordt geleid door een grote groep vrijwilligers in de leeftijd van 16 tot 30 jaar en zet Boxmeer op muzikaal gebied op de kaart doordat vele popmuzikanten van zowel binnen als buiten Boxmeer optredens verzorgen. Muziekpark heeft inmiddels een grote aantrekkingskracht op bezoekers van alle leeftijden.

Van der Zanden
Mevrouw Monique van der Zanden verdient deze nominatie voor de wijze waarop zij kinderen betrekt bij het schrijven van haar boeken. Ze stimuleert, prikkelt en verrast kinderen. Aan haar laatste boek ‘De schat van Villa Vrijbuiter’ hebben ruim 400 kinderen uit de regio meegeholpen met de illustraties. Daarnaast is de ‘De Wereldboom’ gestart, een initiatief waarbij ze kinderen maar ook volwassenen probeert bewust te maken van de wereld om ons heen. Mevrouw Van der Zanden werkt veel in bibliotheken en scholen.

Stimuleren
Sinds 2005 reikt de gemeente jaarlijks de Dr. PeelenCultuurprijs uit aan een inwoner, vereniging of organisatie die iets bijzonders betekent voor de gemeente Boxmeer op het gebied van cultuur. Een onafhankelijke selectiecommissie, de commissie Dr. PeelenCultuurprijs gemeente Boxmeer, heeft de voordrachten beoordeeld en de drie genomineerden aan het college van burgemeester en wethouders voorgedragen.
De winnaar van de Dr. PeelenCultuurprijs ontvangt een door kunstenaar Sias Fanoembi vervaardigd bronzen beeldje van Dr. Peelen en een geldbedrag van vijfhonderd euro. De prijsuitreiking is donderdag 9 mei om 16.00 uur in De Weijer in Boxmeer. Vanaf 15.30 uur is de ontvangst. Iedereen is welkom om deze prijsuitreiking bij te wonen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant