Afbeelding

‘Lekker echt = écht lekker’ bij ijSMAAKerij

Zakelijk 40 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – De ijSMAAKerij aan de Hertog Hendrikstraat bestaat 26 april 2013 vijf jaar. Echt ambachtelijk schepijs en bonbons met smaak is haar handelsmerk.

[image=242834]

Eigenaar en ijsmaker Mark Bertens zegt wel eens voor de grap dat hij geen ijs maar eigenw-ijs maakt: in tegenstelling tot veel collega-ijsbereiders gebruikt hij bij de meeste van zijn ijssmaken geen smaakpasta’s, compounds of kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, en dat proef je.
Vooral bij kinderen moeten hij of een van zijn medewerkers nog dagelijks uitleggen dat bananen alleen aan de buitenkant geel zijn, en dat die puntjes de zaadjes uit een vanillestokje zijn en die geven de lekkere volle smaak. ‘Lekker echt = écht lekker’ is dan ook het motto, en daarom maakt Mark uit principe al zeker drie jaar geen smurfenijs meer. “Dat kost soms klantjes, maar als je het de ouders uitlegt snappen ze het meestal wel” aldus Mark.

Experimenteren
Bij de ijSMAAKerij wordt elke dag vers ijs gemaakt en naast evergreens zoals witte en bruine chocolade, stracciatella, mango en aardbei wordt ook geëxperimenteerd met ongewone smaken als rabarberijs of Pedro Ximenez: in sherry geweekte gele rozijnen met een subtiel kaneel-gember ijs.

Traktatie
Liefhebbers uit de hele regio weten de ijSMAAKerij inmiddels te vinden en het miljoenste bolletje is al geschept, dus men gaat op naar de volgende mijlpaal. Iedereen wordt uitgenodigd het eerste lustrum te komen vieren met een lekker echt = écht lekker ijsje. Zondag 28 april trakteert de ijSMAAKerij met gratis slagroom op ieder ijsje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant