Afbeelding

Zomeropenstelling borduuratlier W. van Aarle

Kunst en cultuur 93 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – In haar atelier aan huis heeft Wilhelmien van Aarle een permanente tentoonstelling van haar naaldschilderwerk. Tevens zijn poppen, kleden en kalifgrafie te bezichtigen.

[image=242845]

Op ongeveer elfjarige leeftijd is Wilhelmien begonnen met borduren. Omdat haar man niet echt onder de indruk was van de kruissteek-pakketjes die ze borduurde ging ze op zoek naar iets waar hij niet aan zou beginnen. Ze zette een patroon op stof sloeg aan het experimenteren met een zelfontwikkelde steek om met de tekening mee te kunnen gaan. Zo ontstond het schilderen met naald en draad en haar borduurcarrière. Inmiddels maakt ze ware kunstwerken die haar iedere dag rust en geluk brengen.
Het borduuratelier van Wilhelmien van Aarle is van mei tot en met september elke woensdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Graag vooraf even bellen, telfoonnummer 47 81 73.

Cursus
Naaldschilderen is een vorm van borduren die veel geduld vergt. Met een enkel draadje wordt een katoenen doek ‘beschilderd’. Alsof men een schilderij maakt met een penseel met 1 haartje. Sinds 1994 geeft ze 1 keer per jaar een cursus in de techniek van het naaldschilderen. Dit gebeurt in 1 of 2 groepen van maximaal 8 personen. De cursus vindt plaats van januari tot april, 1 cursusavond per 2 weken, waarin de cursist een eigen borduurwerk vervaardigd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant