Afbeelding

Goede première “Een ogenblik van zwakheid”

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Tussen de kwetterende vogels en op een sfeervolle locatie speelde toneelgroep Vetus / Novus zaterdag 20 april haar eerste voorstelling van “Een ogenblik van zwakheid”. De mooi opgebouwde komedie, waarin niets is wat het lijkt, vindt plaats rondom een tuinhuisje in de kassen van Leermakers hoveniers. De intieme en kleinschalige opzet maken het bijwonen van de voorstelling tot een bijzondere gebeurtenis.

[image=242846]

Het publiek wist het toneelstuk te waarderen en regelmatig werd er dan ook hartelijk gelachen. Marguérite van Lieshout speelde haar rol als Martha met overtuiging. Onvermurwbaar, welbespraakt en met het nodige cynisme voorzag ze haar ex-man Rob van commentaar. Deze Rob, gespeeld door Jan Vogels, was wel aan zijn ex-vrouw gewaagd. Steeds weer wisten ze elkaars gevoelige snaar te raken. Stiekeme verwijten over het mislopen van 41 jaar huwelijk werden over en weer naar elkaars hoofd geslingerd. Aanvankelijke beweringen bleken echter steeds weer anders te zijn dan gesteld. In het twee uur durende spel wordt langzaam maar zeker ontrafeld hoe de vork echt in de steel steekt. Halverwege, na de pauze, komt dochter Eefje op de proppen. Deze rol wordt met groot enthousiasme en speelse beweeglijkheid neergezet door Antonet van der Heijden. Zij speelt een belangrijke rol in de ontrafeling van de ware bedoelingen van de ex-echtgenoten. De steeds weer nieuwe input maakt het spel boeiend tot het eind. De climax ontpopt zich in de eindscene met een door Antonet prachtig gezongen lied van Herman van Veen. “Als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet het echt wel liefde zijn.”
De bijzondere locatie, het goed verzorgde licht en geluid, de prima gekozen muziek en het intieme karakter werken allemaal ten gunste van de voorstelling. Vetus Novus kan gerust trots zijn op hun knap gespeelde komedie.

Kaartverkoop en informatie
De komedie “Een ogenblik van Zwakheid” is nog te zien op vrijdag 26 en zaterdag 27 april, telkens om 20.00 uur. De laatste voorstelling wordt zondag 28 april om 14.00 uur gespeeld. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kosten € 10,- en zijn te bestellen via telefoonnummer 06 15 45 64 74 of (0413) 47 40 65. Ook kan gereserveerd worden via . Er wordt in de tuinkassen gespeeld van Leermakers hoveniers aan de Leijerweg 6. Bezoekers zitten overdekt, maar dienen wel rekening te houden met een mogelijk wat lage buitentemperatuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant